BUKI потрапила в TIME! Вітаємо!

Вперше TIME разом з Statista відзначили найкращі світові освітні стартапи. Серед найкращих в блоці Top EdTech Rising Stars - український освітній стартап BUKI.  Як приємно чути таке про команду, яку добре  знаєш , відслідковуєш  новини про них та постиш їх поради починаючим стартаперам.   BUKI - це онлайн-платформа, яка з’єднує репетиторів різних предметів і учнів по усьому світу. Проєкт зародився в команді  студентів  КНУ ім. Тараса Шевченка у серпні 2014 року. В 2016 році CEO проєкту Вадим Синжерецький прийшов до нашої стартап-школи, успішно пройшов навчання і прийняв участь у тематичній пітч-сесії Наразі BUKI - це найбільший ресурс в Україні та один із найбільших сервісів для викладачів у Польщі, Нігерії, Казахстані, Іспанії та Мексиці. В травні 2021 року Вадим Синжерецький потрапив до рейтингу «TechDrivers»,  до якого увійшли 100 кращих фахівців та бізнесменів, що працюють з диджитал-інноваціями в Україні. І сьогодні BUKI - це єдина компанія з України, яку обрали як найкращу сере

Маячок для пошуку людей під завалами будівель

Команда студентів Вінницького національного технічного університету створила ультразвукові маячки, які полегшують пошук людей, що залишились у завалах після руйнувань. 

Ідея винаходу з’явилася у студента ВНТУ Владислава Присяжного після того, як обстріляли Вінницький аеропорт і чимало людей опинилося під завалами. Якби вони мали такі маячки, то це б пришвидшило пошуки, а відтак вірогідність на їх порятунок зростала б. Маячок доцільно носити при собі тим людям, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури, тобто куди можуть влучити ворожі ракети. 

Це максимально простий прилад за своїм функціоналом. Суть роботи полягає в тому, що коли людина, втрачаючи свідомість, може просто його увімкнути і подати звуковий сигнал. Маячок працює мінімум три години, що дає шанс на порятунок». Маленькі за розміром прилади можуть генерувати потужний ультразвуковий сигнал, який можна почути з глибини 9-ти метрів. У разі виникнення надзвичайної ситуації людина, яка опинилася під завалами у притомному стані, зможе увімкнути сигнал, щоб її почули. 

Винахід вінницьких студентів вже оцінили рятувальники. Наразі вони узгоджують моменти, що саме потрібно вдосконалити в приладі, щоб можна було його використовувати.

 За словами студентів-винахідників, собівартість виробу складає 50 гривень. Тобто він цілком доступний. 

За власні кошти і підтримку меценатів вони готові безкоштовно роздати такі маячки жителям Києва та Миколаєва. А разом із вдосконаленням ультразвукових приладів працюють над новими винаходами – тепер вже для Збройних Сил України. 

За матеріалами Вінничина

Коментарі

Дописати коментар