Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Міжнародний екологічний Форум «Екологія і мир» запрошує

 15-16 травня 2024 року в КПІ ім.Ігоря Сікорського відбудеться Міжнародний екологічний Форум «Екологія і мир», присвячений вирішенню екологічних проблем, яких завдала та продовжує завдавати Україні повномасштабна російська агресія.



Організаторами цього заходу виступають:
· Українська Рада Миру
· Всеукраїнська інноваційна екосистема Sikorsky Challenge Ukraine
· Рада з екологічної безпеки

Ключовою подією Форуму стане Конкурс стартап-проєктів та науково-технічних розробок в екологічній сфері за темами:
  1. Гуманітарне розмінування територій
  2. Очищення води та водойм
  3. Збір та утилізація відходів
  4. Інше (в контексті екологічної безпеки)
Цей тематичний Конкурс проводиться як проміжний у рамках Міжнародного Фестивалю інноваційних стартап-проєктів «Sikorsky Challenge 2024» (відбувається щорічно у жовтні).

Команди перспективних проєктів, відібраних потенційними замовниками/інвесторами під час проміжного Конкурсу, зможуть пройти акселераційну програму, «заточену» під цих замовників/інвесторів, стати фіналістами Міжнародного Фестивалю «Sikorsky Challenge 2024» та отримати фінансову підтримку для своїх проєктів.

Запрошуємо всіх, у кого є інноваційні ідеї, стартап-проєкти та науково-технічні розробки, зареєструватись за посиланням до 29 квітня 2024р.

Дата проведення: 15-16 травня 2024
Місце проведення: КПІ ім.Ігоря Сікорського, м.Київ, пр.Берестейський, 37
Формат проведення: змішаний – очна присутність та синхронний онлайн-режим.

Друзі! Інновації в екологічні безпеці – це наше майбутнє. Будуймо його!



Ви можете запропонувати свою кандидатуру в Журі Конкурсу інноваційних стартап-проєктів та науково-технічних розробок в екологічній сфері.




Коментарі