XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Найкрутіші українські стартапи на Kickstarter 2023

 Kickstarter - провідна краудфандингова платформа, що дозволяє українцям збирати гроші на стартапи й проекти з різних галузей - технологій, мистецтва, дизайну тощо.


Які ж українські стартапи в 2023 році зібрали на Kickstarter необхідні для реалізації кошти та вийшли на світовий ринок?

Підставка для ніг FootRester

FootRester - підставка для ніг, створена для полегшення дискомфорту та покращення правильної постави під час тривалих періодів сидіння за комп'ютером. Вона поєднує в собі підніжку, масажер та підставку.

Виготовляють FootRester з бамбукового дерева. Вбудовані в нього масажні ролики та подушка з піни з пам'яттю роблять приємний масаж стопи, який ефективно знімає напругу та біль у спині, сприяють релаксації та загальному покращенню самопочуття. Легке регулювання висоти допомагає знайти ідеальне положення для кожного.

Компанію VILNO, що створила цю підставку, заснували українці - брати Данило та Назар Ожго, які мешкають в Німеччині.

Під час зборів на платформі Kickstarter команді вдалось залучити 168 978 доларів проти 5 000 запланованих.

Інтерактивний дерев'яний комплект M142 HIMARS 

 

M142 HIMARS - унікальний інтерактивний дерев'яний конструктор, який може стріляти різними типами ракет (складається із понад 580 деталей). 

 Кожен представлений комплект має QR-код, який можна просканувати, щоб отримати доступ до ексклюзивного інтерв'ю з оператором HIMARS. Це дозволить дізнатися про детальну історію системи озброєння, її технічні характеристики та як її використовували. 

Засновники проекту Wooden Army - Філіпп Юханов та Дмитро Романовський зі Львова. Під час зборів на платформі Kickstarter команді вдалось залучити 93 656 доларів проти 10 000 запланованих.

Годинники від українських дизайнерів REAL TIME 
 

REAL TIME - сучасний годинник з мінімалістичним дизайном на основі дискової системи часу. На звороті годинника - назви та координати заповідників нічного неба по всьому світу, а також зіркова карта, дата та час щорічного метеоритного дощу. 

 Він був розроблений датським дизайнером українського походження Олексієм Іскосом і талановитою командою дизайнерів і годинникарів з України. Засновниками концепт-стору ZAVOD, що виробляє та продає REAL TIME, є Андрій Кравчук та Ольга Кучмєєва. 

Під час зборів на платформі Kickstarter команді вдалось залучити 73 992 доларів проти 5 000 запланованих.

Туристичні черевики MARS 

 
MARS - професійні туристичні водонепроникні черевики для хайкінгу, розроблені на базі армійського взуття. Їх виробляють з використанням інноваційних стійких матеріалів і деталей з прогумованої шкіри у двох кольорах - sand та forest. 

Український бренд взуття MARSALA був заснований у 2015 році фотографкою та режисеркою Марією Маслій. Після 24 лютого 2022 року бренд переїхав з розбомбленого Харкова до безпечного місця на кордоні з Польщею та переорієнтувався на військове взуття. 

Зараз на фабриці працює колектив із 50 внутрішньо переміщених осіб, тож бренд оголосив збір на Kickstarter, щоб витримати кризу та зберегти робочі місця. 

Під час зборів на платформі Kickstarter команді вдалось залучити 41 170 євро проти 10 000 запланованих. 

Мапа-трансформер "Дрейф континентів" 


"Дрейф континентів" - конструктор-трансформер середньої складності, що складається зі 131 елемента. 

Його ідея полягає в тому, щоб замінюючи деталі відтворити три етапи трансформації континентів - від стародавньої Пангеї (250 млн років тому), до Гондвани та Лавразії (150 млн років) і, врешті-решт, до сучасних континентів. 

Засновники проекту Amazing map - Анна та Дмитро Співаки.

Під час зборів на платформі Kickstarter команді вдалось залучити 24 156 доларів проти 3 000 запланованих.  

Титановий клікер-антистрес Meta Clicker 

  
Meta Clicker - ретельно вирізана сучасна титанова антистрес-іграшка з точними формами й кутами. 

 Кожна базова пластина Meta Clicker має гравіювання, що позначає матеріал продукту та дизайнерське рішення. Один із доступних варіантів - антистрес в кольорах українського прапора. 

Meta Clicker презентувала команда українських стартаперів Ti Titanium (Алекс Горгонтій та Андрій Проценко). 

Під час зборів на платформі Kickstarter команді вдалось залучити 14 765 євро проти запланованої 1 000.

За матеріалами РБК-Україна
  

Коментарі