Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Стартап-школа Sikorsky Challenge запрошує!

 Осінній сезон нашої стартап-школи традиційно розпочинається після завершення Фестивалю Sikorsky Challenge. 

Запрошуємо, друзі, на навчання за програмою "Практика запуску стартапу"!

Це буде вже третя група в цьому році. Весною навчання за спільною програмою нашої стартап-школи з університетом Шеффілду пройшла група учасників зі всієї України, а переможці у серпні відвідали Шеффілд і презентували свої проєкти  британським інфвесторам. Друга літня стартап-школа охопила студентів КПІ, які потім взяли участь у  цьогорічному Фестивалі Sikorsky Challenge .

Доєднуйтесь! "Придумати ідею просто. Складно її реалізувати “, – наголошував Гай Кавасакі, співзасновник Alltop. Тренери нашої стартап-школи допоможуть вам реалізувати ідеї - дадуть необхідні знання з інноваційного підприємництва та навички з розбудови інноваційних ідей, продуктів, послуг! 

Початок навчання - 28 листопада 2023 року

Навчання безкоштовне.

Формат проведення - онлайн

Детальніше про навчання та програма - https://www.sikorskychallenge.com/startup/

Реєстрація - https://www.sikorskychallenge.com/forma/



Коментарі