XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Стартап школа Sikorsky Challenge. Випуск 2022

6 грудня 2022 года закінчилось навчання в нашій останній в цьому році групі. На програму  "Практика запуску стартапу" зареєструвалось 90 учасників із Києва, Дніпра, Івано-Франківська, Хмельницького, Вінниці, Кривого Рогу, Полтави, Луцька та Баку.  


Це вже друга в історії нашої стартап-школи група, яка пройшла навчання  в умовах військового часу (перша група 2022) .

У порівнянні з квітнем 2022 умови проведення онлайн-навчання дещо погіршилися - проблеми з електрикою не дозволили більшості взяти участь у синхронному онлайн-форматі, однак ми оперативно викладали записи занять на каналі в Ютубі, щоб вони  були доступні нашим слухачам в любий зручний для них час.

Попри всі проблеми технічного та людського характеру на заключному занятті були презентовані 4 проєкти наших учасників:

  • Микола Герасимчук (КПІ) - "Інноваційна пляшка для приготування коктейлю" (Продукт представляє собою собою пляшку з двома окремими відсіками для концентрату та води. При відкриванні пляшки спеціальний механізм запускає процес змішування і наочно демонструє процес приготування смачного напою. До продукту додаються концентрати напоїв та рецепти приготування) 
  • Віктор Тимчак "Трьохфазний електрогенератор другого покоління"
  • Сергій Митрофанов "Ракетний апарат для транспортування дронів"(Малі габарити та вага дозволять здійснювати пуск ракети носія із стартового пристрою з будь-якого місця суші чи водної поверхні з мінімізацією зон відчуження в момент старту)
  • Ігор Кожушок "Active home - зробимо будівлю живою" - система моніторингу та контролю стану світла, розетки, кондиціонування, опалення, вентиляції, різноманітних датчиків та будь-яких приладів, підключених до електромережі.

Дякуємо всім учасникам цієї групи, які наполегливо працюють над своїми розробками в такий непростий для нас всіх час. 

Тренери і ментори нашої школи готові консультувати вас по всіх питаннях та співпрацювати з вашими проєктами. 

Увага! Другий етап навчання вже розпочався серією майстер-класів 

Наступний майстер-клас - 13 грудня. Заходьте за посиланням та  реєструйтесь.

Чекаємо вас!

Коментарі