Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Найпопулярніші соціальні мережі світу на початок 2024 року

Лідер ринку Facebook був першою соціальною мережею, яка перевищила один мільярд зареєстрованих облікових записів і наразі має понад три мільярди активних користувачів щомісяця.
  

Meta Platforms володіє чотирма найбільшими платформами соціальних мереж, кожна з яких має один мільярд активних користувачів щомісяця: 

  • Facebook (основна платформа)
  • WhatsApp
  • Facebook Messenger
  • Instagram. 

Ще в третьому кварталі 2023 року Facebook повідомляв про близько чотирьох мільярдів користувачів основного продукту Family щомісяця .

Більшість найпопулярніших соціальних мереж із понад 100 мільйонами користувачів зареєстровані у Сполучених Штатах, але такі сервіси, як китайські соціальні мережі WeChat, QQ або програма для обміну відео Douyin, також отримали популярність у відповідних регіонах завдяки місцевому контексту та вмісту. Популярність Douyin призвела до того, що платформа випустила міжнародну версію своєї мережі: маленький додаток під назвою TikTok .

Скільки людей в світі користуються соціальними мережами?

У 2022 році понад 4,59 мільярда людей користувалися соціальними мережами в усьому світі. За прогнозами у 2027 році ця кількість зросте майже до шести мільярдів, оскільки використання мобільних пристроїв і мобільних соціальних мереж дедалі більше набирають популярності на раніше недостатньо охоплених ринках.

За матеріалами statista


Коментарі