XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Практика запуску стартапу. Підсумки.

28 квітня в стартап-школі Sikorsky Challenge завершилося онлайн-навчання за програмою "Практика запуску стартапу".


Це була перша в історії нашої стартап-школи група, яка пройшла навчання за програмою базового курсу в умовах військового часу. Тому ми були неймовірно раді, що змогли організувати та провести навчання для великої групи (102 учасника) з багатьох регіонів України та вдячні нашим учасникам, які "загорілися" інноваційним підприємництвом у такі важкі часи. 

Близько половини слухачів не змогли пройти весь курс в синхронному онлайн-навчанні. На те були різні поважні причини - робота в  теробороні міст, навчальний процес в університетах та  поганий Інтернет в містах евакуації. Тому для них ми викладали записи занять та презентації в ютуб-каналі, щоб вони змогли ознайомитися з ними в зручний для себе час. 

У складі групи приблизно третина учасників мали ідеї та проєкти. Традиційно після завершення навчання учасники презентують свої проєкти перед групою та експертним журі Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge. Але цього разу з причини браку часу в умовах війни презентацій не відбулося. Попри це 7 учасників прийняли рішення взяти участь в XI Фестивалі Sikorsky Challenge, який відбудеться в жовтні 2022. Ми віримо, що неодмінно відбудеться!

Ми домовилися бути на зв'язку, працювати далі над проєктами, консультувати по всіх питаннях, допомагати командам в підготовці матеріалів для участі у Конкурсі стартапів, що пройде в рамках  XI Фестивалю Sikorsky Challenge 2022.

Так що, все йде за планом. Сподіваємося побачити "вживу" наших учасників на цьогорічному Конкурсі стартапів 

І пам'ятаємо - ми не можемо повернутися в минуле і змінити свій старт. Але  можемо стартувати зараз і змінити свій фініш!

Таня Кресан

Коментарі