XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

No flight zone – за та проти.

З початку війни ми постійно чуємо слова ЗАКРИТЕ НЕБО. Про це говорять всі українці, починаючи від президента, його радників, військових експертів та закінчуючи журналістами та блогерами. Всі вони кажуть, просять і вимагають від наших європейських та американських партнерів ЗАКРИТИ НЕБО.


Що означає ЗАКРИТЕ НЕБО і чому це не можуть зробити для нас наші партнери, дуже зрозуміло пояснив Юрій Швець, колишній радянський розвідник українського походження, однокурсник Путіна, публіцист, аналітик та блогер, який живе у Вашингтоні.

Широкі верстви суспільства не розуміють, що означає ЗАКРИТЕ НЕБО.

Закрите небо – це зона захисту від винищувачів супротивника. Тобто, грубо кажучи, американські винищувачі піднімаються з авіабаз НАТО у Східній Європі та літають над цією закритою зоною, яку вони напередодні оголосили такою. І якщо там з'являється літак супротивника, вони мають його збивати. Ось у цьому сенс закритої зони. Але це закрита зона не ефективна проти ракет. Американські літаки безсилі перед ракетами, вони не можуть їх збивати.

Як показують останні події в Україні, за останні 3 тижні російські ВПС понесли серйозні втрати. Як повідомляють українські засоби масової інформації, в Росії залишилася половина літаків, які планувалося задіяти в агресії. У них не вистачає пілотів, тому літають майори, підполковники, заступники командира крила чи ланки. Це свідчить про те, що кваліфікованих пілотів у них катастрофічно не вистачає.

Тому не випадково всі варварські атаки завдаються ворогом із території за межами України шляхом натискання кнопки та за допомогою ракет. Ідея про закриту зону проти ракет – безглузда. Тобто для того, щоб закрити небо для України, потрібні не МІГи. Хоча вони можуть допомогти певною мірою: коли з'являється літак супротивника, то МІГ може вступити з ним у бій і збити його. Але повторюю - МІГи безсилі перед ракетами.

Як вирішити це питання? Потрібна система протиповітряної оборони «Земля-Повітря». Іншими словами, необхідні системи типу «Бук», ІС-300. Або колись в Україні за президента Кучми була фантастична система «Кольчуга». Де вона і куди поділася, відомо одному Богові!

Таким чином, маємо ситуацію: сидить Байден у Білому домі, йому кажуть – українці хочуть літаки та хочуть «no flight zone». Байден розмірковує: окей, надсилаємо ми свої літаки з американськими льотчиками, збиває американський літак російський літак і далі ситуація повністю виходить з-під контролю. Тому що вона залежить:
  • від пілота іншого російського літака, який у відповідь може збити американський літак
  • від командира російської ланки
  • від генерал-майора, який керує діями цього авіаполку тощо.
Це ситуація, яку дуже складно прорахувати. Але, зрештою, збитий літак, ескалація за ескалацією можуть призвести до ядерного конфлікту. І це неможливо прорахувати раціонально! Тим більше, що тепер уже всім відомо, що в бункері за Уралом сидить напівбожевільна людина, яка припустилася фатальної помилки, коли пішла на агресію проти України. Тепер зрозуміло, що вона не прораховує ситуацію реально! Ця людина не здатна раціонально мислити.

У такій ситуації вплутуватися в цю історію, яка зовсім не прорахована, вкрай небезпечно, бо закінчиться все може ядерною війною - третьою світовою, але першою ядерною.

Багато хто каже, даєш "no flight zone", Байден обробився, НАТО обробилося, давайте нам літаки тощо! Ви зрозумійте ситуацію. Коли йдеться про війну, і особливо про ядерну війну, головнокомандувач, від якого залежить кінцеве рішення, повинен приймати рішення на підставі найгіршого варіанту. Я давно казав, що завжди треба думати про те, що робити у разі найгіршого варіанту. А найгірший варіант може бути і таким – Байден закрив небо, американський літак збив російський, російський зі своєї системи ППО збив американський, американці завдали удару по системі ППО і пішло-поїхало. І в результаті бункерний ідіот, який загнав себе в кут, дає вказівку скинути обмежений тактичний ядерний заряд на одне з міст України.

І кому потрібне таке закрите небо?

А якщо американці дадуть відповідь на перший ядерний удар, то почнеться ланцюгова реакція і в результаті закриття неба ми отримаємо руйнування всього світу! Чи потрібна така допомога Україні? Адже в результаті такої допомоги може не стати ні Україна, ні Росія, ні Америка, ні решта світу.

Що робити у такій ситуації?

Україні потрібні системи протиповітряної оборони І вони закладені у пакет американської допомоги, яку 17 березня оголосив Байден! І Україна отримає системи ППО в таких обсягах, які дозволять якщо не повністю закрити небо, то значною мірою нейтралізувати зусилля агресора.
 

P. S. Тема відкритого неба постійно роздмухується недалекоглядними політиками та непрофесійними «військовими аналітиками». Адже зрозуміло, що неможливо контролювати небо над Маріуполем чи Херсоном силами НАТО з авіабазам Польщі чи Румунії. Авіабази НАТО мають бути розміщені на території України, а це за фактом – оголошення війни Росії. І безглуздо чути претензії до НАТО за незакрите небо.

Наступна теза, яка так на руку путлеру – та навіщо нам взагалі це НАТО? Це саме те, що хочуть від України рашисти. Насправді, саме країни НАТО приймають наших біженців, допомагають зброєю та гуманітарною допомогою. Це країни НАТО своїми санкціями затягують смертельну зашморг на економіці Росії. І саме країни НАТО поставлять нам системи ППО, якими ми закриємо небо над своєю країною.

А в НАТО ми вступимо. Обов'язково вступимо. І члени НАТО пишатимуться тим, що альянс поповнить одна з найсильніших армій світу/

Першоджерело - The Photonews Post.

Коментарі