XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

5 порад для студентів-стартаперів

Стів Джобс, Ларрі Ельсон, Біл Гейтс, Марк Цукерберг – деякі з найвідоміших бізнесменів є людьми без вищої освіти.

Загалом середня ціна активів мільярдерів, що кинули університет, утричі вища, ніж у тих, які мають докторський ступінь (9.4 млрд доларів проти 3.2). Хоча кинути універ – не єдиний варіант для стартапера. Вочевидь, можна і не стати мільярдером, але отримати колосальний досвід, який допоможе у майбутньому при запуску другого чи третього підприємства. Досвід також додасть переконливості твоєму резюме.

Тож якщо ти всерйоз роздумуєш над балансуванням між навчанням і стартапом, лови п’ять порад, як зробити це найкраще.

Користуйся перевагами університету.

У твоєму житті більше ніколи не буде такої можливості – мати під рукою багато технічних, академічних і консультативних ресурсів. Викладач може стати твоїм безцінним наставником. Залежно від твоєї цільової аудиторії, одногрупники гіпотетично можуть бути хорошою командою для проведення бета-тестування. Також в Україні і світі проводяться десятки змагань для підприємців і конференцій для студентів, які дають змогу знайти наставника, фінансування та надати публічності твоїй ідеї.

Знайди правильних партнерів.

У студентському містечку тебе оточують сотні надзвичайно яскравих, енергійних та цікавих до всього людей. Тож як щодо того, щоб зібрати гарну команду для бізнесу? Було б весело почати стартап зі своїм сусідом по кімнаті, але він не обов’язково може бути підходящою людиною.

Пол Грехем з Y Combinator дає таку пораду: «Я б радив шукати не тільки розумників, але і невиправних трудоголіків. Шукай людей, що запускають проекти і закінчують принаймні деякі з них». Залишай час для роботи.

Твої предмети, екзамени і курсачі є у розкладі, але бізнес вимагає дисципліни. Ідеальний варіант – ти вибираєш один або два дні в тиждень, аби працювати з колегами разом, в одній кімнаті. Не розглядай навчання і стартап як взаємовиключні заняття.

Подумай над темами курсових робіт, які б могли допомогти у веденні бізнесу. Наприклад, якщо ви вчитеся на інженера, виберіть кілька економічних чи маркетингових предметів. Не обов’язково бути профі у кожному предметі, але приблизне розуміння цих питань дасть ширше уявлення, що саме цінують у світі бізнесу.

Встанови межу, після якої можна «спалити всі мости».

Що має статись, аби ви і ваші співзасновники покинули заняття в університеті і поринули у повноцінну роботу над стартапом? 10 000 активних юзерів? Доходи в 500 млн доларів? Початкове фінансування? Було б добре поговорити на ці теми з колегами перед тим, як кожен із вас зрозуміє і почне гру. Якщо ви і ваші співзасновники не ставитеся до стартапу однаково, краще дізнатися про це якнайшвидше.

Не бійтеся програвати.

Не важливо, який вид стартапу ви хочете запускати, – пам’ятайте, що більшість стартових бізнесових ідей зазнали краху. Багато з них провалились із тріском, але це навряд зробило їхніх засновників лузерами. Навчання – це один із кращих періодів для спроб, адже коли ви займаєтеся іпотекою або маєте на шиї сім’ю, стає важче відважитися на ризик. Із кожною спробою ви здобуваєте безцінний досвід і розуміння, що варто робити, а чого не слід. А загалом невдалий стартап може стати вашим кращим вчителем впродовж навчання.

Пам’ятайте – навчання коштує дорого.

Незалежно від того, вчитеся ви на бюджеті чи контракті, університет вимагає вкладання коштів і активної участі. Кожного разу, коли виникає дилема: «навчання чи робота над стартапом?», обирайте те, що є важливішим, із чого ви можете почерпнути більше знань. Якщо знову і знову стартап виходить на перше місце, ви маєте подумати про «відпустку». Навчання коштує надто дорого, аби приділяти йому половину свого часу.

За матеріалами ресурсу studway

 

Коментарі