Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

ІХ Міжнародний Фестиваль інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2020 відбудеться 6-8 жовтня

Вперше Фестиваль був проведений в 2012 році і одразу набув великої популярності в креативній спільноті студентів, науковців, підприємців.  Адже Фестиваль це не тільки Конкурс інноваційних проєктів, це міжнародний Форум інноваційного розвитку  виставки, майстер-класи, лекції та нетворкінг.


У Фестивалі беруть участь не тільки для того, щоб просунути свій винахід або стартап. Тут можна поспілкуватися з іншими інноваційними підприємцями, познайомитися з інвесторами і бізнес-ангелами. Завдяки такому спілкуванню народжуються нові ідеї і популяризується філософія креативного підприємництва. З кожним роком Фестиваль привертає до себе все більше уваги суспільства – програма стає більш насиченою, зростає кількість учасників і гостей.


Програма Фестивалю >>> 

Під час цьогорічного Фестивалю фіналісти  та гості зможуть познайомитися з  виставкою  наукових проєктів учасників  конкурсу Малої академії наук та  конкурсу "Еко-Техно Україна". В програмі Фестивалю -  Міжнародний Форум «Sikorsky Challenge: розвиток інноваційної економіки в регіональному, національному та міжнародному аспектах».

На Форумі обговорюватимуться : мережа регіональних кластерів Sikorsky Challenge як модель розвитку high-tech економіки України, державна підтримка розвитку інноватики в Україні, українсько-китайська співпраця щодо виведення науково-технічної продукції на міжнародні ринки, ефективність взаємодії Україна-Ізраїль, та створення амбасади високих технологій в Україні.

Після форуму відбудеться Конкурс, на якому Міжнародному журі будуть презентовані проєкти фіналістів. За  результатами оцінювання  будуть відібрані найперспективніші стартапи для інвестування та укладені  попередні договори про співпрацю із командами стартпапів.

Заходи проходитимуть у Залі Вченої Ради (корп. 1) та у Центрі інноваційного підприємництва НТУУ КПІ (корп. 6)

Конкурс проєктів-фіналістів Фестивалю - це одна з найголовніших щорічних подій в сфері інноватики України. Конкурс збирає не лише розробників проєктів у багатьох галузях науки і техніки, а й представників великого інвестиційного бізнесу.

Метою Конкурсу стартапів є визначення найцікавіших і найактуальніших проєктів та надання авторам кращих з них допомоги в комерціалізації, створенні успішних стартап-компаній та виведенні інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки.

Серед традиційних інвесторів Конкурсу Sikorsky Challenge - Boeing, Фонд науково-технічного розвитку України ім.В.С.Михалевича, Венчурний фонд "USP Capital", Фонд CRDF Global, Центр антикризових ініциатив, УкрЕксімБанк, ProgressTechUkraine, Бізнес-инкубатор «Eazi Start» та інш. Представники цих компаній оберуть для себе цікаві проекти, з командами яких будуть підписані угоди на фінансову підтримку.

Крім того, одним з головних партнерів і спонсорів Конкурсу Sikorsky Challenge з 2018 року є китайська компанія«Zhejiang Golden Egg Science and Technology».


Ми пропонуємо Вам стати Спонсором або Партнером Стартап Школи та Фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2020 та отримати різноманітні рекламні опції в форматі Ваших вимог та побажань.