XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Пристрій, який "захищає від 5G". Авантюра століття?

Окрім панденмії COVID-19, світ охопила ще одна зараза - страх  впливу 5G-мереж.

У зв'язку з цим в Британії розпочався продаж панацеї від цього "лиха" - USB-флеш-накопичувача . Його виробники стверджують, що за допомогою "квантової осциляціі" пристрій здатний захистити від  "згубного впливу 5G-мереж".

Вишки 5G на порепаній землі

Ціна питання - 339 фунтів (близько 420 доларів США). 

Але що насправді у нього всередині? І взагалі - чи відрізняється цей гаджет від звичайних "флешок"?
Пришестя мобільних мереж нового покоління до Британії супроводжується труднощами. В інтернеті одна за одною з'являються теорії змови, присвячені новим мережам.

У цьому сенсі цікавою є історія розслідування, проведеного комітетом з 5G при міській раді Гластонбері. За час роботи цього комітету з нього пішли три члени, заявивши, що розслідування захопили активісти і прихильники теорій змов. Розслідування комітету тривало шість місяців, і за його підсумками міська рада зробила заяву, що вона проти розгортання цих мереж в Британії, хоча зробити нічого не може.

"Справжній науковий аналіз поступився місцем чутками і конспірології", - заявив Девід Свейн, один із тих, хто пішов.

Саме в  таких несприятливих для 5G умовах по всій краіні  почали з'являтися майстри, що  рекламують засоби для захисту від того, що вони називають "шкідливим впливом" мереж 5G - хоча і британська влада, і провідні науковці впевнені, що такого шкідливого впливу просто не існує.

Саме пристрій під назвою 5GBioShield рекомендуває до використання Тобі Голл - один із членів комітету з 5G при міській раді міста Гластонбері. Він купив цей пристрій і запевняє, що гаджет приносить користь. "Ми ним користуємося, і вважаємо, що воно допомагає", - заявив Голл.

Дівчинка під прозорою півкулею, що захищає від шкідливого випромінювання

На вебсайті виробника стверджується, що USB-стік, завдяки портативному голографічному наношару каталізатора, захищає будинок і сім'ю. Його можна носити на собі, або покласти поруч зі смартфоном, або іншим джерелом електрики, радіації або електромагнітного поля".

"Шляхом квантової осциляції, USB-ключ 5GBioShield балансує і перерозподіляє шкідливі частоти, що виникають з електричного туману, який генерують такі апарати, як лаптопи, бездротові телефони, Wi-Fi, планшети, і так далі", - запевняють творці приладу.

Втім,  Мунро і його колега Філ Евела розібрали USB-ключ, щоб подивитися, чи немає всередині чудотворної електроніки. Але  їм вдалося знайти тільки світлодіод на платі, такий, як і в будь-якому іншому USB-пристрої.


Хто ж автори цієї нахабної аванюри, пардон, стартапу?

Це такі собі директори компанії BioShield Distribution - Ганна Гроховальска і Валеріо Лагецца, що раніш продавали БАДи "Klotho Formula".

Ці БАДи були зовсім не простими. Інноваційна добавка "викликала релятивістське розширення часу і біологічно-квантове переплутування на рівні ДНК"!  Веселі хлоп'ята :)

Бачимо, що досвід того, як затуркати макитру клієнту, у стартаперів вже був.

У розмові з ВВС Гороховальска підтвердила, що її компанія - ексклюзивний світовий дистриб'ютор 5GBioShield, але виробляє пристрій не вона і права на нього теж в іншої компанії. Отакої :)

У зв'язку з цією авантюрою я пригадала веселу пісеньку Ганни Гроховальскої і Валеріо Лагецці, пардон, ліси Аліси та кота Базіліо:

Покуда есть на свете дураки,
Обманом жить нам
Стало быть, с руки.
Для простака не нужен нож, 
Ему с три короба наврешь
И делай с ним - что хошь!

Однак, Тобі Голл не шкодує, що купив BioShield, і каже, що з приладом його життя покращилося: тепер він спокійно спить всю ніч, і йому частіше сняться сни...


Блог Стартап Школи за матеріалами ВВС


P.S. Всіх, хто має ідеї чи проекти різного напрямку, і хоче спробувати заробити на цьому, ми запрошуємо до нашої Стартап школи Sikorsky Challenge, де разом ми попрацюємо з вашим проектом, навчимо вас ЩО робити і ЯК робити.  Програма навчання та реєстрація - на  сторінці

А всіх тих, хто вважає себе досвідченими стартаперами і вже брали участь у конкурсах та хакатонах, ми запрошуємо прийняти участь у IX щорічному Конкурсі інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2020. Програма, умови та реєстрація на сторінці Конкурсу




Коментарі