Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

КПІ та японська компанія Jetro розпочали амбітний спільний проєкт (ВІДЕО)

До Київської політехніки завітали представники японської організації зовнішньої торгівлі Jetro, що активно підтримує бізнес за кордоном.
 
Директор Jetro Ukraine Тетсуо Шібата

Тетсуо Шібата: " Ми тут для того, щоб посприяти розширенню діалогу та діловим можливостям між українським та японським бізнесом, особливо в галузі штучного інтелекту та високих технологій, які є у вашому університеті. Найкращі стартапи КПІ неодмінно вийдуть на японській ринок". 

Про те, як проходила зустріч і про що домовились сторони, дивіться у відеосюжете від КПІмедіа






Коментарі