Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Німецький виробник дронів відкрив завод в Україні

 Німецька компанія-виробник безпілотних літальних апаратів Quantum-Systems відкрила в Україні завод безпілотних літальних апаратів (БПЛА), повідомила пресслужба Quantum-Systems.

Розвідувальний дрон Vector компанії Quantum-System

"Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 осіб", - ідеться в повідомленні компанії.

На новому заводі вироблятимуть до тисячі БПЛА на рік. "Очікується, що новий завод збільшить виробничі потужності до тисячі безпілотників на рік, включно з виробництвом запасних частин", - зазначили в Quantum-Systems.

Компанія інвестує до шести мільйонів євро протягом наступних двох років у виробництво БПЛА в Україні.

До кінця року Quantum-Systems передасть Україні 500 дронів

Як повідомлялося, безпілотники середнього радіусу дії Vector компанії Quantum-Systems використовують в Україні з травня 2022 року. Завдяки фінансуванню уряду Німеччини Києву уже передано 212 систем. У компанії повідомили, що до кінця року в Україну очікується постачання 500 дронів.

Quantum-Systems із минулого року керує центром обслуговування, підтримки, навчання та логістики в Україні, де навчають пілотів безпілотників і впроваджують технологічні досягнення в розвідувальні системи безпосередньо на місці. Quantum Systems є компанією подвійного призначення, має сім заводів, розташованих по всьому світу.

За матеріалами ресурсу dw

Коментарі