Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Випуск курсу підвищення кваліфікації з протезної реабілітації (ВІДЕО)


В Інституті післядипломної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся перший випуск групи підвищення кваліфікації за програмою "Протезна реабілітація" .

У навчанні, яке тривало з 5 жовтня по 11 листопада 2023 року, взяли  участь лікарі, студенти та фізіотерапевти (всього 21 особа).

Програма була орієнтована на обслуговуванняи пацієнтів з протезами, надавання їм якісної  фізичної реабілітації та психологічної підтримки травмованим військовим..

Про програму, навчання,  відгуки учасників та організаторів - в сюжеті від КПІмедіа. 

Коментарі