Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Літнія стартап-школа Sikorsky Challenge Junior (ВІДЕО)

18 липня 2023 студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочали навчання в літній стартап-школі Sikorsky Challenge Junior. 


Програма розрахована на два тижні  і включає такі теми:

18липня -   Креативний менеджмент (тренер Леся Люшенко)
 20 липня  - Цілі стартапу та побудова стартапу (тренер Олексій Струцинський)
25 липня -  Маркетинг стартапу (тренер Валерій Пичко)
27 липня - Бізнес-планування (тренер Леся Люшенко)

На кожному занятті до спільноти доєднуються гості стартап-школи  - відомі фахівці з інноваційного підприємництва та успішні підприємці.

Протягом серпня учасники програми отримають індивідуальні консультації від фахівців Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge та попрацюють над своїми проєктами спільно з тренерами стартап-школи.

Презентація проєктів учасників стартап-школи запланована на вересень 2023.

Вітаємо всіх учасників програми, бажаємо корисних знань, навичок та чекаємо на вашу участь з проєктами у фіналі Конкурсу стартап-проєктів XІ Міжнародного Фестивалю Sikorsky Challenge 2023!

Коментарі