Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Літнія стартап-школа Sikorsky Challenge Junior (ВІДЕО)

18 липня 2023 студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочали навчання в літній стартап-школі Sikorsky Challenge Junior. 


Програма розрахована на два тижні  і включає такі теми:

18липня -   Креативний менеджмент (тренер Леся Люшенко)
 20 липня  - Цілі стартапу та побудова стартапу (тренер Олексій Струцинський)
25 липня -  Маркетинг стартапу (тренер Валерій Пичко)
27 липня - Бізнес-планування (тренер Леся Люшенко)

На кожному занятті до спільноти доєднуються гості стартап-школи  - відомі фахівці з інноваційного підприємництва та успішні підприємці.

Протягом серпня учасники програми отримають індивідуальні консультації від фахівців Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge та попрацюють над своїми проєктами спільно з тренерами стартап-школи.

Презентація проєктів учасників стартап-школи запланована на вересень 2023.

Вітаємо всіх учасників програми, бажаємо корисних знань, навичок та чекаємо на вашу участь з проєктами у фіналі Конкурсу стартап-проєктів XІ Міжнародного Фестивалю Sikorsky Challenge 2023!

Коментарі