Випуск стартап-школи відбувся! Що далі?

14 травня 2024 відбулось заключне заняття в нашій стартап-школі.   На цьому занятті були презентовані наступні проєкти: Біокурс на базі репетиторського центру "Intelekt_hub" (Яна Мартинова, КПІ ім.Ігоря Сікорського) Асистент для навчальних закладів на основі ШІ "AI-ASSISTANT" (Кристина Ботвинко, КПІ ім.Ігоря Сікорського) Онлайн курси англійської мови "Simplish English" (Марія Жданова, КПІ ім.Ігоря Сікорського) Система візуалізації для двигунів змінного струму "Motor Grapher" (Антон Холоша, КПІ ім.Ігоря Сікорського) Каркасні інженерні системи BORZO (Курзанцев Володимир, ПП ЄвроКлас) ФІТОБОКС (Анастасія Владика, Борщівська ЗОШ I-III ступенів №1) Електромеханічна книжка (Олександр Ющенко) Освітня онлайн-платформа з фінансової грамотності (Валерій Янковський, ДВНЗ "Донецький національний технічний університет"). Запис виступів:        Дякуємо всім, хто представив цього дня свої проєкти тренерам і менторам нашої стартап-школи. Більша частина

Спільний Проєкт Університету Шеффілда та КПІ ім. Ігоря Сікорського стартує!

Друзі! З першого дня російського вторгнення в Україну ми всі стали свідками безпрецедентної підтримки нашої країни всім цивілізованим світом. 48 країн та міжнародні організації ЄС, НАТО, ОБСЄ та ООН заявили про солідарність і рішучу підтримку нашої країни в боротьбі з агресором.

Графічне зображення університетів Шеффілда і КПІ

Ця підтримка включає не тільки значну військову допомогу, а й забезпечення життєдіяльності українських університетів в умовах війни. Ми дуже вдячні університетській спільноті Великобританії (Universities UK), яка підтримала ініціативу створення британсько-української схеми двостороннього партнерства (UK-Ukraine Twinning Initiative). Починаючи від 29 березня 2022 року було створено понад 100 університетських двосторонніх партнерств задля того, щоб українські університети не тільки вижили під час війни, але й вийшли з неї сильнішими та внесли вагомий внесок у післявоєнну відбудову та інноваційну трансформацію України.

Позитивні результати цієї ініціативі були визнані урядом Великобританії, який наприкінці 2022 року прийняв рішення про спрямування 5 мільйонів фунтів стерлінгів з Британського фонду досліджень та інновацій (UK Research&Innovation) на фінансування грантової програми UK-Ukraine R&I twinning grants scheme.

29 березня 2023 року, у річницю заснування UK-Ukraine Twinning Initiative, було оголошено результати конкурсу проєктів за цією програмою. 33 університетські двосторонні партнерства отримали фінансування на співпрацю та розвиток свого потенціалу в дослідженнях та інноваціях. 

Серед проєктів-переможців – спільний Проєкт Університету Шеффілда та КПІ ім. Ігоря Сікорського - Building Back Better: transforming the post-war entrepreneurial ecosystem in Ukraine.

Метою цього Проєкту є допомога українцям в реалізації інноваційних розробок, які відповідають напрямам післявоєнної відбудови та інноваційної трансформації України:

  • Інфраструктура та промисловий хайтек
  • Екологічна і енергетична безпека
  • Біомедична інженерія і здоров'я людини
  • інші

Запрошуємо всіх, хто має інноваційні розробки/стартап проєкти у цих напрямах, взяти участь у Проєкті, який реалізується у три етапи:

І етап: Відбір та навчання команд, що мають інноваційні стартап-проєкти, за спільною програмою «Інноваційне підприємництво».

  • Тривалість І етапу – травень-червень
  • Формат навчання – онлайн
  • Заняття проводяться 4 рази на тиждень (по 2 акад. години): 
               - 2 заняття на тиждень проводять тренери з університету Шеффілда (робоча мова –                           англійська)
               - 2 заняття на тиждень проводять тренери Інноваційної екосистеми Сікорські Челендж                     (робоча мова-українська)
  • Завершення навчання – кінець червня. На останньому занятті учасники презентують свої проєкти, а спільне журі відбирає до 5 перспективних проєктів для подальшого їх розвитку.

ІІ етап: Інкубування та менторінг відібраних проєктів.

  • Тривалість етапу – липень 2023 р.
  • Менторінг і підготовка проєктів до презентації інвестиційному комітетові за участі українських менторів та інноваційних підприємців-резидентів університету Шеффілда.

ІІІ етап: Поїздка представників відібраних проєктів до Шеффілду для презентації проєктів інвестиційному комітетові та інвесторам.

  • Тривалість ІІІ етапу – серпень 2023 р.
  • Витрати на візи, транспорт, проживання та харчування забезпечується за рахунок Проєкту.
Детальніше про проєкт - https://kpi.ua/node/20028

Реєстрація за посиланням - https://forms.gle/ujeicYkC7mA2xPaFA

Термін подачі заявок до 5 травня 2023 р

Коментарі