XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Спільний Проєкт Університету Шеффілда та КПІ ім. Ігоря Сікорського стартує!

Друзі! З першого дня російського вторгнення в Україну ми всі стали свідками безпрецедентної підтримки нашої країни всім цивілізованим світом. 48 країн та міжнародні організації ЄС, НАТО, ОБСЄ та ООН заявили про солідарність і рішучу підтримку нашої країни в боротьбі з агресором.

Графічне зображення університетів Шеффілда і КПІ

Ця підтримка включає не тільки значну військову допомогу, а й забезпечення життєдіяльності українських університетів в умовах війни. Ми дуже вдячні університетській спільноті Великобританії (Universities UK), яка підтримала ініціативу створення британсько-української схеми двостороннього партнерства (UK-Ukraine Twinning Initiative). Починаючи від 29 березня 2022 року було створено понад 100 університетських двосторонніх партнерств задля того, щоб українські університети не тільки вижили під час війни, але й вийшли з неї сильнішими та внесли вагомий внесок у післявоєнну відбудову та інноваційну трансформацію України.

Позитивні результати цієї ініціативі були визнані урядом Великобританії, який наприкінці 2022 року прийняв рішення про спрямування 5 мільйонів фунтів стерлінгів з Британського фонду досліджень та інновацій (UK Research&Innovation) на фінансування грантової програми UK-Ukraine R&I twinning grants scheme.

29 березня 2023 року, у річницю заснування UK-Ukraine Twinning Initiative, було оголошено результати конкурсу проєктів за цією програмою. 33 університетські двосторонні партнерства отримали фінансування на співпрацю та розвиток свого потенціалу в дослідженнях та інноваціях. 

Серед проєктів-переможців – спільний Проєкт Університету Шеффілда та КПІ ім. Ігоря Сікорського - Building Back Better: transforming the post-war entrepreneurial ecosystem in Ukraine.

Метою цього Проєкту є допомога українцям в реалізації інноваційних розробок, які відповідають напрямам післявоєнної відбудови та інноваційної трансформації України:

  • Інфраструктура та промисловий хайтек
  • Екологічна і енергетична безпека
  • Біомедична інженерія і здоров'я людини
  • інші

Запрошуємо всіх, хто має інноваційні розробки/стартап проєкти у цих напрямах, взяти участь у Проєкті, який реалізується у три етапи:

І етап: Відбір та навчання команд, що мають інноваційні стартап-проєкти, за спільною програмою «Інноваційне підприємництво».

  • Тривалість І етапу – травень-червень
  • Формат навчання – онлайн
  • Заняття проводяться 4 рази на тиждень (по 2 акад. години): 
               - 2 заняття на тиждень проводять тренери з університету Шеффілда (робоча мова –                           англійська)
               - 2 заняття на тиждень проводять тренери Інноваційної екосистеми Сікорські Челендж                     (робоча мова-українська)
  • Завершення навчання – кінець червня. На останньому занятті учасники презентують свої проєкти, а спільне журі відбирає до 5 перспективних проєктів для подальшого їх розвитку.

ІІ етап: Інкубування та менторінг відібраних проєктів.

  • Тривалість етапу – липень 2023 р.
  • Менторінг і підготовка проєктів до презентації інвестиційному комітетові за участі українських менторів та інноваційних підприємців-резидентів університету Шеффілда.

ІІІ етап: Поїздка представників відібраних проєктів до Шеффілду для презентації проєктів інвестиційному комітетові та інвесторам.

  • Тривалість ІІІ етапу – серпень 2023 р.
  • Витрати на візи, транспорт, проживання та харчування забезпечується за рахунок Проєкту.
Детальніше про проєкт - https://kpi.ua/node/20028

Реєстрація за посиланням - https://forms.gle/ujeicYkC7mA2xPaFA

Термін подачі заявок до 5 травня 2023 р

Коментарі