XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

В Україні видали першу дитячу книгу, написану штучним інтелектом

 Перша в Україні книжка, яку написав та проілюстрував штучний інтелект (ШІ), видана видавництвом «Ранок». 


Про це повідомив засновник і гендиректор видавництва Віктор Круглов.

Книга «Хочу на Марс»,  автор якої ШІ, настільки різноманітна та цікава, що здивувала навіть команду видавництва "Ранок". Вона містить цікаву та докладну інформацію про найбільш таємниче місце відомого нам Всесвіту. Від планет до зоряних систем, від чорних дір до космічних війн - книга надасть маленьким дослідникам відповіді на ті питання, які їх найбільш цікавлять.

Авторами книги стали редакторка Марʼяна Горянська, дизайнер Олександр Ковалєвський і їхні цифрові "двійники", зазначають у видавництві.

Мар’яна задавала штучному інтелекту питання від імені п’ятирічної дитини, відбирала відповіді та редагувала їх ― щоб зробити тексти більш зрозумілими, Олександр працював із ілюстраціями до книжки. В результаті отримали книжку «Хочу на Марс!» - інструкцію про те, що робити, щоб стати космонавтом та маленьку енциклопедію з головними фактами про космос.

Команда сподівається,  що книжка посприяє розвитку дитячої уяви та зацікавленості в науці. Книга містить багато яскравих ілюстрацій, які допоможуть дітям зрозуміти, як виглядає Всесвіт в уявленні ШІ та яким чином люди можуть літати у космос.

За словами команди, це історичний момент для освітньої  галузі, і вони дуже зацікавлені у подальших дослідженнях та розвитку штучного інтелекту у застосунках для освіти та розвитку наших дітей. 

У планах видавництва -  інтерактивні підручник, з яким може спілкуватися дитина. 

Книжка надрукована обмеженим накладом, ось посилання. Як вам малюнки, які створив робот? 

https://www.ranok.com.ua/info-khochu-na-mars-38191.html

Коментарі