XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Переможці XI Фестивалю Sikorsky Challenge 2022: Проєкт "Мобільний модульний FOOD HUB «КОЗАЦЬКИЙ СТАН»

Проєкт "Мобільний модульний Food Hub «Козацький стан» став переможцем цьогорічного Конкурсу в секції "Промисловий хайтек" (номінація "Краща бізнес-модель").


Проблемою більшості підрозділів ЗСУ під час російської загарбницької війни є те, що вони не мають обладнаних кухонь, більшість з них готують гарячу їжу на відкритому вогнищі, не дотримуючись елементарних санітарно-гігієнічних норм. Організація прийому їжі також не відповідає гігієнічним вимогам.

Команда проєкту розробила мобільний модульний комплекс, який може одночасно забезпечити гарячим харчуванням до 150 осіб, має усі необхідні для організації харчування блоки, та порівняно незначний розмір території для розгортання (21х16 м).

Запропоноване рішення мобільного модульного Food Hub «Козацький стан» дозволяє забезпечити приготування їжі в стаціонарних санітарно-гігієнічних умовах, у тому числі на марші, розгортання модулів потрібно тільки для прийняття їжі. Запропонований мобільний модульний Food Hub «Козацький стан»  призначений для приготування гарячої їжі з трьох-чотирьох страв, приготування напоїв і випічки хлібобулочних виробів в польових умовах особовому складу підрозділів, може одночасно забезпечити гарячим харчуванням до 150 осіб

Функціонування цього модульного рішення не шкодить екології довкілля за рахунок наявності модулів водопостачання, електропостачання, зберігання відходів, опалювальному і збору стічних вод.

Мобільний  Food Hub складається з таких модулів:

  • складський
  • заготівельний
  • приготування гарячих страв
  • прийому їжі
  • мийний
  • санітарно-гігієнічний
  • водопостачання
  • електропостачання;
  • зберігання відходів
  • опалювальний
  • збору стічних вод
Запропонована технологія мобільних пунктів харчування може мати різні комплектації. Собівартість лінії з мінімальною комплектацією складає близько 5,8 млн гривень, що значно менше за аналогічні американські та європейські аналоги.

Виробничі потужності на сьогодні складають три Food Hub на місяць.

Поточна ситуація проєкту - проведено розробку та компонування теплового, механічного та холодильного обладнання всіх одинадцяти модулів Food Hub «Козацький стан»  та зареєстровано заяву на Патент на винахід.

Вітаємо команду проєкту із Харківського національного університету міського господарства імені О.М.Бекетова з перемогою та бажаємо найшвидше отримати інвестиції та розпочати виробництво таких необхідних для наших ЗСУ Food Hub «Козацький стан» 

Коментарі