BUKI потрапила в TIME! Вітаємо!

Вперше TIME разом з Statista відзначили найкращі світові освітні стартапи. Серед найкращих в блоці Top EdTech Rising Stars - український освітній стартап BUKI.  Як приємно чути таке про команду, яку добре  знаєш , відслідковуєш  новини про них та постиш їх поради починаючим стартаперам.   BUKI - це онлайн-платформа, яка з’єднує репетиторів різних предметів і учнів по усьому світу. Проєкт зародився в команді  студентів  КНУ ім. Тараса Шевченка у серпні 2014 року. В 2016 році CEO проєкту Вадим Синжерецький прийшов до нашої стартап-школи, успішно пройшов навчання і прийняв участь у тематичній пітч-сесії Наразі BUKI - це найбільший ресурс в Україні та один із найбільших сервісів для викладачів у Польщі, Нігерії, Казахстані, Іспанії та Мексиці. В травні 2021 року Вадим Синжерецький потрапив до рейтингу «TechDrivers»,  до якого увійшли 100 кращих фахівців та бізнесменів, що працюють з диджитал-інноваціями в Україні. І сьогодні BUKI - це єдина компанія з України, яку обрали як найкращу сере

Переможці XI Фестивалю Sikorsky Challenge 2022: Проєкт "Залізничний UBER"

Переможцем цьогорічного Фестивалю Sikorsky Challenge 2022 в секції "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" (номінація "Краще Рішення проблеми") став проєкт №3 Marketplace Rail Logistics.


Marketplace Rail Logistics це перша залізнична платформа в Україні, яка з'єднає вантажовласника та експедитора за принципом Uber.

Завдяки їй можна розрахувати  залізничний тариф по заявці на перевезення та додати комісію експедитора. Вантажовласник бачить кінцеву комерційну пропозицію від експедиторів та контактні дані для зв’язку. Після доопрацювання заявка надходить в кабінет або на пошту.

Для експедитора це додаткова лідогенерація та можливість автоматизувати та оптимізувати витрати на прийом та опрацювання вхідних заявок. Для вантажовласника - це зменшення часу на пошук експедитора та онлайн-розрахунок вартості перевезення. Загальна цінність – це доступ до ринку.

Олександр Романов, автор проєкту, співзасновник платформи Marketplace Rail Logistics:

"Маючи п’ятирічний досвід в залізничних вантажних перевезеннях, моя компанія, як і всі учасники цього ринку, відчули недоліки у даній сфері, яких на жаль дуже багато. Слід зазначити, що ця галузь стрімко розвивається в інших країнах світу на державних та приватних рівнях. В Україні ж сьогодні система та програма виконавця послуг, а саме Укрзалізниці, дуже застаріла, що створює з кожним роком все більше проблем та незручностей для всіх учасників ринку.

За останні 5 років багато підприємств були змушені відмовитись від вагонних перевезень через непрозорі, неконкурентні умови на ринку та недосконалості системи Укрзалізниці, що постійно призводить до зростання цін на послуги та проблемну (несвоєчасну, а часом і неможливу) подачу вагонів для перевезень.

Автомобільна сфера логістики, на відміну від залізничної, швидко розвивається, об’єм вантажу із залізниці переходить на авто за браком зручного та прозорого сервісу. Саме це стало причиною створення разом з командою однодумців простого, доступного та прозорого сервісу для залізничних вантажних перевезень.

Наша мета - створити перший в Україні залізничний Uber, який з’єднає вантажовласника з експедитором за 30 секунд з прорахованим залізничним тарифом. Протягом 2019 – 2021 року нашою командою проведена аналітична робота з дослідження кон’юнктури ринку і всі фактори та передумови дають чіткий сигнал, що дана галузь потребує нової сучасної системи, що дасть змогу всім учасникам ринку удосконалити свої логістичні процеси, оптимізувати витрати та  збільшувати свій товарообіг у сфері вагонних перевезень.

Тому нами було розроблено незалежне альтернативне рішення нової сучасної системи, якої давно потребує ринок споживачів та надавачів послуг у сфері вантажних вагонних перевезень. У листопаді 2021 року ми створили та презентували прототип Marketplace Rail Logistics, який за рік оновлювали та поповнювали. Ми отримали підтримку від трьох профільних асоціацій, голови комітету з питань транспорту Верховної ради України та міністра Міністерства інфраструктури України. У 2022 році ми провели маркетингове дослідження за допомогою Google ADS, перевірили всі гіпотези та зрозуміли, що наш продукт дійсно потрібний ринку, а розроблений функціонал зрозумілий".

Олександр Шульц, CEO проєкту, співзасновник платформи Marketplace Rail Logistics:

Втрати Укрзалізниці щороку складають:

  • 30 млрд грн через відсутність сервісу по прийому заявок від вантажовласника напряму без посередників (експедиторів)
  • 10 млрд. грн втрачають 20 тис. вантажовласників через непрозорі транзакції
  • 4 млрд грн втрат мають експедитори через неоптимізовані процеси
За рахунок впровадження Marketplace Rail Logistics команда проєкту планує вже в 2023 році отримати  дохід у 17 млн грн, у 2024 році - 1 млрд грн.

Цей дохід буде складатися з коштів від лідогенерації (плати замовника-експедитора за заявку) та 2%  від угоди.

Команда запрошує інвестувати в Marketplace Rail Logistics, адже це оптимізує витрати всіх
учасників ринку та прискорить їх процеси, завдяки чому ринок стрімко зростатиме разом з економікою.

Переможець цьогорічного  Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2022  проєкт Marketplace Rail Logistics отримав стипендію на розвиток у розмірі 5000$ від GIST

У команди амбітні плани! Вітаємо і бажаємо удачі та неймовірного апу!


Коментарі