XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Переможці Sikorsky Challenge 2022. Оголошені проєкти, що отримають стипендії від GIST

Одним із спонсорів цьогорічного Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2022: Інноваційна трансформація України» виступила GIST - програма Державного департаменту США «Глобальні інновації через науку та технології».


GIST кілька останніх років підтримує інноваційне підприємництво в Україні. Вона організовує та проводить навчальні тренінги з інноваційного підприємництва у багатьох вищих навчальних закладах та фінансово підтримує розвиток науково-дослідних розробок та виведення іх на ринок.

Розглянувши проєкти фіналістів нашого цьогорічного Конкурсу інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2022, команда GIST обрала для підтримки такі проєкти:
  • проєкт 3 Marketplace Rail Logistics (Шульц Олександр Юрійович)
  • проєкт 16 КRІО (Шевченко Станіслав Сергійович)
  • проєкт 31 SiC sensors of greenhouse gases for decarbonization (Сухонос Марія Костянтинівна)
  • проєкт 39 Acoustothermometer (Найда Сергій Анатолійович)
  • проєкт 65 Acoustic extractor for vegetable raw materials (Остапенко Жанна Ігорівна)
  • проєкт 88 Multifunctional hybrid hydrogen station (Зілінський Андрій Іванович)
  • проєкт 103 Meniscal Resector (Грищук Богдан Ярославович)
  • проєкт 114 "Alligator" - a universal heat boiler (Кулінченко Олександр Євгенович)
  • проєкт 121 Ecological heater, cooler (Ангел Олег Ігорович)
  • проєкт 132 NIR-separator for separation of polymer mixtures (Мащенко Володимир Андрійович)
  • проєкт 150 Vacuum Gravity Energy (Філатов Антон Сергійович)

    З детальною інформацією про ці проєкти (опис, презентація та відеопрезентація) можна ознайомитися за посиланням - https://startups-2022.sikorskychallenge.com/
Кожен із цих проєктів отримає від GIST стипендію на розвиток у розмірі  5000$

Для отримання винагороди команди проєктів мають заповнити анкети, що вже надіслані на їх поштові скриньки. Звітності про використання коштів компанія не вимагає.

Команда Sikorsky Challenge вітає команди проєктів-переможців! Ми радіємо разом з вами! І готові до співпраці  на всіх етапах вашого подальшого розвитку!
.



(

Коментарі