XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Вінницька cтартап-школа Sikorsky Challenge оголосила переможців

Свій сьомий сезон навчання вінницька стартап-школа Sikorsky Challenge провела під гаслом: “Візьми участь у стартап школі – допоможи фронту та Україні! Відновимо нашу державу!”. 


Навчання розпочалось 11 квітня 2022 року, не припинялось під час літніх канікул  і тривало до 9 листопада. А офіційне нагородження переможців та учасників Вінницького фіналу відбулося у ВНТУ 11 листопада 2022 року.

На офіційному відкритті заходу виступив ректор ВНТУ Віктор Біліченко, який відзначив, що попри нові виклики, пов'язані з війною в Україні, стартап-школа виконала свою місію підприємницького навчання. Він запевнив, що адміністрація ВНТУ  і надалі буде всіляко підтримувати інновації та бізнес-ініціативи студентів і всіх бажаючих.

У своєму вітальному слові представник головного спонсора – СЕО ізраїльської інвестиційної компанії TransfoTech Давид Ар’є (Ізраїль) побажав усім учасникам успіхів і відзначив, що інноваційна освіта в Україні наразі як ніколи потребує підтримки для того, щоб стати рушієм післявоєнної відбудови України.

У фінал Конкурсу увійшли такі проєкти:
  • Movable smart heaters – інтелектуальні контролери для пересувних нагрівачів;
  • Glove-restorer of muscular mobility (GROMM);
  • RubbishIT – вебдодаток для покращення процесу збору відходів у Вінниці;
  • Solar Integration – концентратор сонячної енергії й теплоакумулятор до нього;
  • UnWave – протилежність мікрохвильовки;
  • SFHome – система безпечного будинку;
  • Restourant.PRO – online menu service in you phone;
  • JoinMe – додаток, що поєднує людей у подорожах.
За результатами оцінювання 1 місце в Конкурсі посів проєкт  UnWave  (CEO проєкту – студент ВНТУ, екоактивіст Владислав Присяжний). Переможець  отримав 30 000 грн на подальший розвиток.

Ідея проєкту – зменшити час очікування охолодження напоїв, супів, каш та інших побутових страв (в тому числі й дитячих сумішей для немовлят). Прилад контролює охолодження до вказаної користувачем температури, після досягнення значення, автоматично зупиняється і подає звуковий сигнал, також кольором світлодіода сигналізує безпечність вживання страви для людини. Вся інформація виводиться на дисплей, управління відбувається трьома сенсорними кнопками, зчитування температури забезпечується безконтактним сенсором, активне охолодження здійснюється кулером. Пітч проєкту UnWave викликав бурхливі емоції у слухачів і жваве обговорення одразу після виступу Владислава.


Проєкт GROMM зайняв II місце у фіналу Конкурсу вінницької стартап школи та отримав 20 000 грн на подальший розвиток.

Проєкт "GROMM – Glove-restorer of muscular mobility" – стартап двох студентів кафедри комп’ютерних наук ВНТУ, Максима Наумчука і Миколи Подкалюка. 

Рукавичка “Glove-restorer of muscular mobility” – це пристрій, який має за мету відновити повний обсяг рухів руки. Пристрій призначений для відновлення рухливості м’язів та покращення їх трофіки, що під час використання буде профілактувати атрофію м’язів руки. Однією із переваг пристрою є можливість самостійного його використання пацієнтом в домашніх умовах, що дозволить пришвидшити реабілітацію та повне відновлення функції руки, а також полегшити організацію процесу реабілітації.


Крім того, проєкт GROMM взяв участь у фіналі Конкурсу стартапів XI Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2022: Інноваційна трансформація України» та переміг в номінації "Краща ідея стартапу"(секції "Біомедична інженерія і здоров'я людини") .

Проєкт SOLAR INTEGRATION посів III місце у фіналі Конкурсу вінницької стартап школи та отримав 10 000 грн на подальший розвиток.

SOLAR INTEGRATION – це концентратор сонячної енергії й теплоакумулятор до нього. Концентратор призначений для концентрації сонячного випромінювання і зберігання цієї теплової енергії до моменту зручного використання для обігріву будинку, нагріву води, приготування їжі та інших потреб. Споживацький сегмент – приватні будинки, ферми, господарства, квартири. Команда стартап-проєкту SOLAR INTEGRATION складається зі студентів різних факультетів ВНТУ, під керівництвом СЕО – Сергія Іжицького.

Усі інші команди-учасники фіналу Конкурсу, що не зайняли призових місць, отримали заохочувальні гранти у розмірі 5 000 грн для подальшого розвитку проєктів.

 
 За матеріалами ВітаТБ

Коментарі