XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Вінницька стартап-школа розпочала навчання

11 квітня 2022 року Вінницька стартап-школа урочисто розпочала сьомий сезон.


Захід пройшов у Вінницькому національному технічному університеті в змішаному форматі (офлайн-онлайн). В ньому прийняли участь представники університетської спільноти, міської влади, місцевого бізнесу та учасники цьогорічної групи. Всі виступи були присвячені темі відновлення України після Перемоги. 

У своєму вітальному слові ректор ВНТУ наголосив, що попри непрості воєнні часи, вкрай необхідно саме зараз працювати над інноваційними проєктами, адже битви виграє армія, а війну – економіка. Економіка інноваційна.

Незважаючи на те, що багато студентів-інноваторів виїхали за кордон, організаторам вдалося зібрати групу із 75 учасників. Причому, багато з них прийшли зі своїми вже готовими розробками.

Після вітальних слів учасників заходу перше онлайн-заняття провів Ігор Пеер, міжнародний фахівець в галузі ведення інноваційного бізнесу. 


 Програма розрахована на 2 місяці ( 8 занять) і включає такі теми:

• представлення сучасних світових трендів розвитку інновацій;
• особливості інноваційного підприємництва;
• розробка прототипу та залучення коштів для розвитку стартапу;
• технології створення та розвитку бізнес-проєкту;
• базові знання, необхідні підприємцю-початківцю.

Паралельно з навчанням учасники попрацюють в командах, проаналізують бізнесовий аспект своїх розробок та зустрінуться в онлайні з успішними стартаперами всього світу.  

Для команд, яким буде необхідно створити фізичний прототип, буде надана   можливість зробити це в Лабораторії прототипування ВНТУ за підтримки менторів.

За підсумками навчання кращі стартап-проєкти отримають фінансову підтримку на розвиток проєкту та будуть рекомендовані на участь у ХІ Міжнародному фестивалі інноваційних проєктів “Sikorsky Challenge 2022”. 

Вітаємо вас, колеги! Бажаємо класних проєктів та плідної роботи!

До зустрічі на “Sikorsky Challenge 2022” 

Коментарі