XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Смарт-укриття "CLUST Space"

Переможцем цьогорічного Конкурсу Sikorsky Challenge 2022 в номінації "Краща ідея проєкту" (секція "Інфраструктура та промисловий хайтек") став проєкт "Smart Shelter "CLUST Space" - інноваційне укриття (соціальний стартап). 


З 24 лютого 2022 року безпечне існування стало нагальною проблемою для всього населення України. З перших днів війни ми всі стикнулися з проблемою як недостатньої кількості укриттів, так і незадовільною якістю та комфортом цих укриттів.

Проєкт "Smart Shelter "CLUST Space" пропонує створювати безпечні  приміщення, які відповідають всім вимогам ДСНС до укриттів і саме для цього використовувати їх у воєнний час. А в мирний час це укриття пропонується використовувати як систему коворкінгових,  навчальних площадок та зон відпочинку за рахунок трансформації простору та меблів.

Рішення смарт-укриття "CLUST Space" передбачає створення умов для навчання, роботи та   відпочинку - бібліотека, спортивні локації, фудкорти, дитячі майданчики та спальні місця. 

Ідея об’єднати робоче місце та безпечне укриття на території університету - це перший проєкт в Україні, що передбачає смарт-укриття на базі університетського приміщення, а саме бібліотеки КПІ.  Його реалізують IT-компанія CLUST та КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Презентація проєкту на Конкурсі - за посиланням 

Робота над облаштуванням укриття вже розпочалася. Зокрема для цього звільнили одне із книгосховищ на нульовому поверсі бібліотеки. Причому допомогти перенести книги зголосилися самі студенти. Без них цей процес затягнувся б надовше.


Що зроблено і що заплановано:
  • На вересень 2022 були визначені цілі, завдання, ролі, місце реалізації проєкту Smart Shelter«CLUST SPACE
  • В 1 кварталі 2023 року в Науково-технічній бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського стартує  реалізація пілотного проєкту
  • До кінця 2023 року заплановано формування та реалізація 10-20 проєктів в Києві та Україні та поширення кращих практик і рішень проєкту в Україні
Вітаємо команду проєкту з перемогою в Конкурсі Sikorsky Challenge 2022 та бажаємо створити креативний безпечний майданчик "CLUST Space", масштабувати його на всю Україну ..... та с успіхом  використовувати його виключно у мирний час!



Коментарі