XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

DUST foundation - екосистема зручних криптосервісів

Проєкт DUST foundation став переможцем цьогорічного Конкурсу Sikorsky Challenge 2022 в секції "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" та найкращим в номінації "Краща Технологічність проєкту".


За півтора роки існування, розпочавши майже з нуля, компанія DUST foundation перетворилась на успішний працюючий бізнес. Члени її великої команди окреслили свою свою місію так:

"Ми – знебашені крипто-ентузіасти, які спрощують складні речі у криптоіндустрії до рівня розуміння “так, щоб навіть бабуся зрозуміла” і завжди запитувала “а що якщо?”. 

Ми бачимо існуючі рішення і шукаємо де їх застосувати. Ми сміливі креативники і для нас крипта - мистецтво: ми пробуємо, тестуємо, ділимося досвідом, помиляємося, падаємо, встаємо, виграємо і йдемо далі! Ми швидше самі зробимо помилки, щоб уберегти вас від них!  Ми – задерикуваті хлопці, які без інвесторів амбітно розвивають індустрію"

Керівник інформаційної служби компанії Максим Рижков

Індустрія криптовалют сьогодні є однією з найперспективніших. За останні 10 років ринок криптовалют досяг капіталізації з 1 млрд $ до більше ніж в 2 трлн $ і є лідером за темпом зростання серед усіх світових ринків. Багато аналітиків порівнюють темп зростання користувачів криптовалют із темпом зростання користувачів  інтернету з моменту його народження в 1983 році. 

Зростаюча кількість  користувачів криптовалют виявила основні проблеми, з якими більшість  стикається на цьому ринку:
  • високий рівень складності входу в криптоіндустрію для звичайних людей та новачків
  • низька фінансова грамотність та відсутність розуміння як і куди інвестувати, через що люди часто втрачають гроші
  • багато криптосервісів націлені на вже досвідчених користувачів, через що новачкам стає складно їх використовувати
  • через велику різноманітність різних криптопроектів виникає багато шахрайств і ускладнюється вибір для користувачів
Команда проєкту DUST foundation вирішила ці проблеми за рахунок:
  • створення навчального контенту та курсів для новачків
  • консультування, проведення онлайн та офлайн-конференцій
  • створення готових інструкцій на тему інвестування та формування інвестиційного портфелю 
  • створення сервісу з портфоліо, який допоможе ефективно відстежувати власні інвестиції
  • зрозумілого онбордингу та нативного UI/UX в усіх продуктах та клієнтоорієнтованої онлайн-підтримки
  • створення екосистеми на єдиній платформі , яка містить всі необхідні криптопродукти/сервіси/послуги.
На данний момент проєкт має венчурний крипто-фонд DUST Ventures та два працюючих продукти :
  • Cryptocommunity – одна з найбільших в пост-СНД спільнота однодумців, експертів та ентузіастів в сфері криптовалют, де проходять онлайн-конференції та навчальні програми.
  • Platform - платформа для крипто-інвесторів та трейдерів, де вони можуть відстежувати у зручному портфоліо свої інвестиції та проходити навчальні курси.
В стадії розробки Launchpad – платформа для залучення крипто-проєктами децентралізованих інвестицій та підтримка їх запуску на seed та pre-sale раундах.

За півтора роки розвитку компанія побудувала чітку стратегію розвитку, зібрала злагоджену команду з понад 40 членів, розробила значний навчальний та консультаційний контент, отримала доступ до аудиторії у понад 600 тисяч осіб та продала 6159 підписок на суму понад 1.2 млн $.


Багато чого про команду говорить той факт, що більше 25 членів команди DUST foundation зареєструвались гостями Фестивалю, щоб підтримати виступ свого СЕО Максима Рижкова.  

І самий приємне в історії цієї перемоги те, що Максим Рижков - випускник нашої стартап-школи Sikorsky Challenge (2015рік) і учасник Конкурсу стартапів Фестивалю Sikorsky Challenge 2015. Тоді Максим навчався в Політехнічному ліцеї.

Випуск стартап-школи Sikorsky Challenge 2015

Пройшло 7 років і ми знову зустрілися! Пишаємося тобою і твоєю командою, Максиме! 

Тетяна Кресан для блогу Стартап-школи

Коментарі