XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Як зберегти психіку під час війни. Корисні додатки

Війна б'є по психіці кожного і дуже важливо в цей час зберегти своє ментальне здоров'я та не піддатися психологічному саморуйнуванню.

"Кожен день війни наповнений стресом. Ми опинились у різних умовах в тилу чи в епіцентрі бойових дій. Тому важливо знизити рівень напруження й налаштувати свою психіку так, щоб принести якомога більше користі собі, близьким й країні», — вважає команда Центру психічного здоров’я та факультету інформатики Могилянської академії.


Команда створила безкоштовний телеграм-бот «Слова Допомагають» (@WordsHelpingBot) для цілодобової психологічної допомоги українцям у смартфоні.

Телеграм-бот @WordsHelpingBot пропонує цілодобовий доступ до безплатної анонімної психологічної допомоги. Він розповідає про різні стани й емоції та підказує, як можна допомогти собі самостійно, якщо зараз немає змоги звернутись до психолога.

Страх, тривога, паніка, апатія, рухове збудження, гнів, злість, агресія, істерика, нервове тремтіння, плач, відчуття провини/сорому — на усі ці відчуття у чатботі є поради, які можна застосувати у цей конкретний момент. 

Розробники наповнили @WordsHelpingBot словами підтримки реальних людей. Все, що необхідно, — це сказати ботові, як ви почуваєтесь, й він обере для вас необхідні слова. 

Крім того, @WordsHelpingBot дає інструкції:

  • як слід  розмовляти із іншими людьми, якщо ви помітили, що їм необхідна допомога
  • навчає, як коректно встановити контакт
  • чого робити не можна, щоб не перейти особисті кордони людей.

Щоб скористатись ботом, необхідно ввести у пошуці Телеграма: @WordsHelpingBot.

********

Українсько–шведська IT-компанія Sigma Software та її замовник-партнер, компанія Bezyl створили українську версію додатка для підтримки психічного здоров’я українців.

Sigma Software є технічним партнером Bezyl протягом 2 років. Впродовж цього часу спеціалісти компанії були залучені до створення  додатку, який мав на меті підтримку ветеранів американської армії та осіб, які страждають від посттравматичного стресового розладу (ПТСР).

Починаючи з 24 лютого, понад  5 мільйонів українських громадян були вимушені покинути свої домівки. Зараз ці люди переживають надзвичайний стрес як психічно, так і фізично. 

Коли Естер Говард, засновниця Bezyl Inc. побачила масштаби гуманітарної кризи, яка розгорнулася в Україні, вона вирішила зробити додаток Bezyl доступним для українців, щоб допомогти їм отримати необхідну підтримку.

Завантажити додаток можна на App Store та Google Play

*******

В 2019 році харківський студент Тарас Погребняк створив додаток "Еломія- віртуальний психолог". Цей проєкт став переможцем XI Фестивалю Sikorsky Challenge 2021:Україна і світ" в номінації "Краща ідея". Про це ми докладно писали в статті нашого блогу 


Бот Elomia допомагає впоратися з тривожністю та іншими психологічними негараздами: професійні психологи навчають нейромережу розпізнавати емоційний стан співрозмовника та підтримувати його в кризових ситуаціях.

Нейронна мережа Elomia зараз налічує 30 000 сценаріїв і не має аналогів на планеті. Якщо алгоритм не може згенерувати відповідь для користувача самостійно, підключаються професійні психологи, які «навчають» нейромережу, як реагувати в подібних випадках, цим збільшуючи її, подібно сніговій кулі. За поведінкою користувача нейромережа оцінює його емоції в балах, виявляючи схильність до тривожності, депресії та інших кризових станів. 

Англомовна версія Еломії  запрацювала ще до війни. Основними платними користувачами стали британці, які оцінили бот як такий, що допоміг їм заспокоїтись, налагодити стосунки, впоратися із самотністю.

Але з січня 2022 року ми не  знайшли жодної інформації про проєкт. Над чим зараз працює команда? Створює українську версію? Працює над сценаріями проблем з психікою під час війни? Невідомо. Будемо сподіватися, що незабаром Еломія з'явиться і здивує всіх нас своїми новими можливостями. 

*******

А от в Телеграмі з'явилось декілька корисних та безкоштовних онлайн-груп. 


Тож давайте говорити та підтримувати один одного, вселяти надію і віру в перемогу.  Адже всі ці додатки створені для нас всіх з любов'ю та бажанням допомогти.

 

Коментарі