Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

ЕЛОМІЯ - мобільний додаток на основі штучного інтелекту, який замінює психолога

Здоров'я — не все, але все без здоров'я ніщо. Сократ
http://tsytaty.ukrayinskoyu.pro/zdorovya-2.html
"Здоров'я - не все,
але все без здоров'я- ніщо"

 
Сократ

На цьогорічному Конкурсі інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge 2021:Україна і світ" переможцем в номінації Краща ідея став проєкт № 281"Еломія - віртуальний психолог"(секція Біомедична інженерія і здоров'я людини) та грант на акселерацію в науково-технологічному парку в місті Люблін (Польща).

Автори проєкту запевняють, що в сучасному світі 1.5 мільярди людей страждають від
психологічних проблем. 67.5% з них не отримують допомоги. В результаті - 8 мільйонів
смертей на рік та $1 трильйон економічних втрат.


 Чому це трапляється? Тому, що психотерапія:

  • Занадто дорога
  • $1,800 за 20 сесій, кожен другий не може дозволити
  • Лякає і стигматизується (84% людей брешуть про своє психічне здоровя)
  •  Недоступна вночі - більшість криз трапляються після опівночі

Для подолання цієї проблеми команда ЕЛОМІЇ розробила віртуальний психолог на базі штучного інтелекту, який  допомагає пацієнтам, що потребують додаткової психологічної підтримки..


Еломія може допомогти у вирішенні більш ніж 44 типів проблем, включаючи депресію. А для деяких типів проблем, наприклад, тривожності, вона є такою ж ефективною, як терапевт.

Для навчання штучного інтелекту було записано більше 22 000 текстових сесій, проведених 50 психологами протягом двох років. Як результат, розмови з Еломією є природними - ніби ви розмовляєте з людиною, а не з чатботом. 

Ціна підписки на додаток ЕЛОМІЯ- від 12 доларів на місяць.

На сьогоднішній день командою зроблено:

  • 2020 рік - розроблена бізнес-модель, залучено 500000 доларів, розроблена бета-версія на базі запантенованих технологій. та медичних досліджень 7000 осіб.
  • 2021 рік - продаж iOS додатка за передплатою, перші клієнти та зростання. До кінця року планується розпочати продаж Android додатку за передплатою.

На 2022 рік команда планує отримати 500 тисяч доларів виручки, запустити аудіо, відео, VR дзвінки та розпочати B2B продажі.

Свій ринок команда ЕЛОМІЇ оцінює таким чином:

  •  $2.1 мільярди від 44 мільйонів американців, які не можуть дозволити психологічну допомогу фінансово або бояться психолога
  • $51 мільярди від масштабування проєкту на решту країн з 1,5 мільярдами населення.
 
Тетяна Кресан для блога Стартап школи

Коментарі