XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

ЕЛОМІЯ - мобільний додаток на основі штучного інтелекту, який замінює психолога

Здоров'я — не все, але все без здоров'я ніщо. Сократ
http://tsytaty.ukrayinskoyu.pro/zdorovya-2.html
"Здоров'я - не все,
але все без здоров'я- ніщо"

 
Сократ

На цьогорічному Конкурсі інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge 2021:Україна і світ" переможцем в номінації Краща ідея став проєкт № 281"Еломія - віртуальний психолог"(секція Біомедична інженерія і здоров'я людини) та грант на акселерацію в науково-технологічному парку в місті Люблін (Польща).

Автори проєкту запевняють, що в сучасному світі 1.5 мільярди людей страждають від
психологічних проблем. 67.5% з них не отримують допомоги. В результаті - 8 мільйонів
смертей на рік та $1 трильйон економічних втрат.


 Чому це трапляється? Тому, що психотерапія:

  • Занадто дорога
  • $1,800 за 20 сесій, кожен другий не може дозволити
  • Лякає і стигматизується (84% людей брешуть про своє психічне здоровя)
  •  Недоступна вночі - більшість криз трапляються після опівночі

Для подолання цієї проблеми команда ЕЛОМІЇ розробила віртуальний психолог на базі штучного інтелекту, який  допомагає пацієнтам, що потребують додаткової психологічної підтримки..


Еломія може допомогти у вирішенні більш ніж 44 типів проблем, включаючи депресію. А для деяких типів проблем, наприклад, тривожності, вона є такою ж ефективною, як терапевт.

Для навчання штучного інтелекту було записано більше 22 000 текстових сесій, проведених 50 психологами протягом двох років. Як результат, розмови з Еломією є природними - ніби ви розмовляєте з людиною, а не з чатботом. 

Ціна підписки на додаток ЕЛОМІЯ- від 12 доларів на місяць.

На сьогоднішній день командою зроблено:

  • 2020 рік - розроблена бізнес-модель, залучено 500000 доларів, розроблена бета-версія на базі запантенованих технологій. та медичних досліджень 7000 осіб.
  • 2021 рік - продаж iOS додатка за передплатою, перші клієнти та зростання. До кінця року планується розпочати продаж Android додатку за передплатою.

На 2022 рік команда планує отримати 500 тисяч доларів виручки, запустити аудіо, відео, VR дзвінки та розпочати B2B продажі.

Свій ринок команда ЕЛОМІЇ оцінює таким чином:

  •  $2.1 мільярди від 44 мільйонів американців, які не можуть дозволити психологічну допомогу фінансово або бояться психолога
  • $51 мільярди від масштабування проєкту на решту країн з 1,5 мільярдами населення.
 
Тетяна Кресан для блога Стартап школи

Коментарі