XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Ігор Пеер про мережу Європейсько-Українських інноваційних хабів

Сьогодні команда інноваційної екосистеми Сікорські Челлендж Україна отримала важливе та мотивуюче повідомлення від нашого партнера із Ізраїлю Ігоря Пеера:


"Трохи більше місяця тому, за кілька днів до початку війни, розв'язаної Росією проти вільної та незалежної України, команда Сікорські Челлендж Україна провела в Краматорську випуск стартап-шкіл донбаського регіону. За багатьма показниками перше місце посіли проекти інноваційного центру Приазовського державного університету (м. Маріуполь). Сьогодні цей інноваційний центр, як і більшість районів Маріуполя, цинічно і жорстоко перетворені на руїни "роZійськими освободителями". Те, що створювалося з таким креативом, завзятістю і вірою в успіх, було варварські зруйновано російською фашистською машиною.

Але Україна не лише вистоїть у цій агресивній навалі і звільнить захоплені території, а й перетвориться на лідера свободи та процвітання на пострадянському просторі та стане рівноправним членом Європейського Союзу!

Сьогодні Sikorsky Challenge Ukraine та Startup Mastery (Ізраїль) спільно з нашими європейськими партнерами анонсує створення мережі Europe-Ukrainian Innovation Hubs (Європейсько-Українських інноваційних хабів) у країнах Європи.

Нашою метою є підтримка інноваційних проектів та технологій українських вчених та стартап- компаній, спільна розробка із залученням європейських бізнес-партнерів та інвесторів.

Слава інноваційній Україні! 

Коментарі