Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Ігор Пеер про мережу Європейсько-Українських інноваційних хабів

Сьогодні команда інноваційної екосистеми Сікорські Челлендж Україна отримала важливе та мотивуюче повідомлення від нашого партнера із Ізраїлю Ігоря Пеера:


"Трохи більше місяця тому, за кілька днів до початку війни, розв'язаної Росією проти вільної та незалежної України, команда Сікорські Челлендж Україна провела в Краматорську випуск стартап-шкіл донбаського регіону. За багатьма показниками перше місце посіли проекти інноваційного центру Приазовського державного університету (м. Маріуполь). Сьогодні цей інноваційний центр, як і більшість районів Маріуполя, цинічно і жорстоко перетворені на руїни "роZійськими освободителями". Те, що створювалося з таким креативом, завзятістю і вірою в успіх, було варварські зруйновано російською фашистською машиною.

Але Україна не лише вистоїть у цій агресивній навалі і звільнить захоплені території, а й перетвориться на лідера свободи та процвітання на пострадянському просторі та стане рівноправним членом Європейського Союзу!

Сьогодні Sikorsky Challenge Ukraine та Startup Mastery (Ізраїль) спільно з нашими європейськими партнерами анонсує створення мережі Europe-Ukrainian Innovation Hubs (Європейсько-Українських інноваційних хабів) у країнах Європи.

Нашою метою є підтримка інноваційних проектів та технологій українських вчених та стартап- компаній, спільна розробка із залученням європейських бізнес-партнерів та інвесторів.

Слава інноваційній Україні! 

Коментарі