Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Як відкриті дані допоможуть вашому бізнесу? Поради від засновника YouControl

Хто не знає, Сергій Мільман є засновником та СЕО успішної української компанії YouControl - платформи відкритих даних. Неймовірно приємно, що розпочинав він свою успішну історію в нашій стартап-школи в 2014 році. У тому ж році він заснував  компанію YouControl, місією якої є  — сприяння формуванню прозорого бізнес-середовища та економічного зростання України. 


Платформа YouControl реалізована на базі моделі Сross-subsidy (платний доступ до системи для бізнесу та безкоштовний для журналістів, громадських активістів, студентів) і дозволяє вирішувати такі питання:

  • Як розслідування формують культуру бізнес-середовища, сприяють її очищенню 
  • Як бізнес із використанням відкритих даних може вирішувати свої проблеми (захист від рейдерства, шахраїв, зниження економічних та репутаційних ризиків) 
  • Як організувати процес у компанії, щоб цінність продукту, який надається безкоштовно, зростала разом із прибутком. 
Виступ Сергія Мільмана на міжнародному IT-FORUM-2018:

З презентацією Сергія на IT-FORUM-20218 можна ознайомитися за посиланням

А Ви колись користалися платформою YouControl? Я себе знайшла :)

Таня Кресан для блога Стартап-школи Сікорські Челендж

Коментарі