XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Як отримати інвестиції в Японії. Історія нашого випускника Івана Селезньова.

Іван Селезньов - випускник першої групи нашої стартап-школи. Тоді, в 2014 році, він  був студентом 2-го курсу КПІ (факультет електроніки за спеціальністю фізичної та біомедичної електроніки). А сьогодні Іван навчається в аспірантурі Osaka UniverSity (Японія) і працює в стартапі, який нещодавно отримав інвестиції в розмірі 200 000 доларів.


 

На випуску стартап-школи в 2014 році Іван Селезньов з командою презентував проєкт TechEyes - систему орієнтації у просторі для незрячих людей.

За неповних 3 роки цей проєкт був доведений до стадії впровадження в інфраструктуру міст, набув нової назви Open World і був названий революцією для незрячих. На жаль, широкого розповсюдження в Україні проєкт не отримав.  

В 2017 році команда проєкту презентувала Open World в Кіото (Японія). А згодом Іван  вступив до аспірантури Osaka UniverSity і став співзасновником стартапу Flora, який  нещодавно отримав інвестиції на рекламу в розмірі 22  мільйонів йен (200 000 $).

Проєкт Flora це інноваційна платформа, яка надає інформацію та психологічну допомогу жінкам у період від статевого дозрівання до менопаузи і призначена зробити здоров'я простим і доступним для кожної жінки. 

Співзасновики проєкту Анна Крещенко та Іван Селезньов

Ідея проєкту народилася,  коли Анна стала свідком депресії у своєї сестри під час вагітності та після втрати другої дитини. В грудні 2020,  під час навчання у Вищій школі менеджменту Кіотського університету, вона вперше анонсувала проєкт «Flora». Тоді ж була оголошена місія проєкту Flora - забезпечити жінок умовами, за яких вони зможуть спокійно насолоджуватися вагітністю, пологами та доглядом за дітьми. 

На той час  вже була запущена бета-версія додатку " Flora Pregnancy App", а з квітня 2021 року на платформі  стартували  "онлайн-уроки під наглядом досвідчених акушерок та психологів".

Flora першою в Японії запропонувала повноцінну групову терапію онлайн та використала метод коучингу, розроблений усередині компанії, щоб показати жінкам, що вони можуть добре про себе подбати. 

Контент платформи  для «спільноти, що підтримує особистість» містить теми «секс, життя, партнерство, харчові звички, розум» і дозволяє:
  • приєднатися до чайної бесіди Zoom
  • поспілкуватися з лектором в «Салоні флори» на конкретну тему
  • отримати поради з дитячого харчування
  • вивчити йогу для вагітних
  • послухати  лекції та семінари експертів
  • отримати психологічну підтримку, яка надає персоналізовані програми терапії з використанням ІІ.
Тож побажаємо команді стартапу FLORA, яка налічує  на сьогодні 12 учасників, успішного росту та популярності в Японії, а також вдалого масштабування по всьому світу!

До речі, випускниця цієї ж групи Ліза Воронкова продала технологію свого першого проєкту  EMwatch (розумниий смарт-годинник) в Японію. Продукт, що вирішує проблему управління стресом, знайшов свого клієнта - адже там, як відомо, дуже стежать за корпоративним здоров'ям.



Коментарі