XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

На заводі Укроборонпрому незабаром розпочнеться виробництво мобільних бойових роботів

10 листопада 2021 року в Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського відбулась зустріч делегації ВАТ «Меридіан» ім.С.П.Корольова з представниками  Інноваційного холдингу "Сікорські Челендж" та команди розробників проекту «Мобільні бойові роботи».




Метою зустрічі було підписання Договору про співпрацю між ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, Інноваційного холдингу "Сікорські Челендж" та розробників проєкту «Мобільні бойові роботи» та підписання договору про акселерацію цього проєкту в Інноваційному холдингу "Сікорські Челендж".

Від ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова були присутні:

  • Проценко В’ячеслав Олександрович, Голова правління
  • Ярошенко Валерій Борисович, перший заступник Голови правління
  • Присяжнюк Олег Арсенійович, директор науково-технічного Центру
  • Руденко Ольга Миколаївна – директор з розвитку

 

Від КПІ ім.Сікорського участь взяли:

  • Згуровський Михайло Захарович – ректор
  • Малюкова Інна Геннадіївна- - керівниця Інноваційної екосистеми «Сікорські Челендж Україна»
  • Струцинський Олексій Анатолійович – директор Інноваційного холдингу «Сікорські Челендж»
  • Бернацький Петро Йосипович – заступник директора інституту передових оборонних технологій
  • Юрчишин Оксана Ярославівна – директорка департаменту інновацій та трансферу технологій
  • Сергієнко Сергій Сергійович – заступник директора Інноваційного холдингу

Нагадаємо, що за результатами цьогорічного Конкурсу інноваційних проєктів «Сікорські Челендж» ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, що входить до складу Укроборонпрому, відібрав для подальшої співпраці 5 проєктів-фіналістів в оборонній галузі:

  • Мобільні бойові роботи
  • Пристрій тренувальної імітації протидії безпілотним літальним апаратам
  • Квадрокоптер-міношукач
  • Мережеві технології інтелектуального моніторингу повітряного простору у видимому та інфрачервоному діапазонах частот та високоточного наведення засобів ураження повітряних об’єктів
  • Економічний електродвигун

Ці розробки пройшли попередній відбір, під час якого фахівці ВАТ "Меридіану" оцінили їхню інноваційність, технологічну завершеність, можливість розгортання виробництва на потужностях «Меридіану» тощо.

Найпершим було вирішено реалізувати проект «Мобільні бойові роботи». Безекіпажні наземні компактні машини, які планують виробляти на підприємстві Укроборонпрому, призначено для виконання логістичних, розвідувальних і бойових завдань, зокрема вогньової підтримки та розмінування.

За договором, що був підписаний 10 листопада 2021 року, Інноваційний холдинг «Сікорські Челендж» бере на себе акселерацію проєкту, а саме забезпечення маркетингового супроводу, а завод Концерну Укроборонпрому – серійне виробництво.

«Це має стати ще одним з вдалих прикладів співпраці між наукою та виробництвом. Наш завод готовий до таких викликів і наш пріоритет на сьогодні – це налагодження виробництва бойових мобільних роботів, які можуть стати зброєю майбутнього, значно підсилити обороноздатність нашої держави та дати потужний імпульс для подальшого розвитку інноваційних сфер економіки» (В’ячеслав Проценко, Голова правління ВАТ "Меридіан").

Реалізацію інших чотирьох відібраних проектів планують розпочати згодом.











Тетяна Кресан для блогу стартап школи Сікорські Челендж

Коментарі