XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Вітайте, друзі! Ми розпочали!

16 листопада 2021 в стартап-школі Sikorsky Challenge розпочалося навчання за програмою "Практика запуску стартапа"


В групі 192 учасника із 18 міст України.Серед них – студенти, підприємці, науковці, викладачі та керівники університетів.
 
Всього учасники зареєстрували 97 проєктів. Ті, хто не має проєктів, готові працювати в командах над креативними ідеями та продуктами. Є в групі значна частина університетської спільноти (з проєктами  та без проєктів), які прагнуть пройти навчання та отримати знання і навички для роботи тренерами в стартап-школах своїх університетів.

Чемпіонами за кількістю учасників від 22 університетів стали:
  • Луцький національний технічний університет -55
  • Івано-Франківський національний університет нафти і газу – 25
  • Полтавська політехніка – 22
  • Сумський державний університет – 11
  • Хмельницький національний університет – 9
  • КПІ -7
  • Херсонський державний університет – 5 
Базовий курс «Практика запуску стартапа» включатиме 6 онлайн-занять і триватиме з 16 листопада по 2 грудня 2021.
 


З  3 по 9 грудня  команди з проєктами розпочнуть готувати свої презентації до заключного заняття.

У цей період всі бажаючі (учасники та тренери) зможуть взяти участь у майстер-класах наших успішних стартаперів та відомих менторів (випускник нашої школи Андрій Коноваленко, фаундер стартапа CamTouch, директор бізнес-інкубатору Be Next IT Ігор Пеер (Ізраїль), ментор від мережі GIST – державно-приватного підприємства, що створене департаментом США для надання підприємцям необхідних ресурсів та порад (Sikorsky Challenge є учасником мережі інноваційних хабів GIST).

10 грудня відбудеться заключне заняття програми  - онлайн-презентації проєктів учасників та тренерів.

Після 10 грудня:
  • автори проєктів розпочнуть підготовку матеріалів для участі в ХІ Конкурсі стартапів Sikorsky Challenge 2022 (дедлайн – до 15 січня 2022). Пакет матеріалів має включати опис проєкту, презентацію у форматі слайдів та відеопрезентацію (українською та англійською мовами). Допомагати учасникам в цьому буде тренер Валерій Пичко. Учасники, які вчасно подадуть матеріали проєктів, отримають сертифікати стартап-школи Sikorsky Challenge та сприяння у проходженні проєктів у фінал ХІ Конкурсу стартапів Sikorsky Challenge 2022
  • Для майбутніх тренерів будуть проведені ще декілька занять, після чого вони отримають сертифікати тренерів
Бажаємо всім учасникам ентузіазму та віри в удачу та свої сили!

Та не забуваймо мудрі слова Вінстона Черчиля:" Успіх – це здатність крокувати від однієї невдачі до іншої, не втрачаючи ентузіазму"

PS Стартап-школа Sikorsky Challenge завершає свій восьмий сезон з непоганими результатами - ми зібрали на навчання 192 учасника з усієї України! Це радує і надихає!

Наша стартап-школа була першою в Україні. Ми розпочали нашу справу у лютому 2014 році, коли Майдан палав і наші перші стартапери пішки добиралися на заняття з Лівого берегу.
За ці роки ми збирали та навчали по 3 групи на рік, постійно вдосконалюючи програми і методики. В 2017 році за нашої підтримки відкрилась стартап-школа у Вінниці. Саме з неї розпочалося створення всеукраїнської мережі стартап-шкіл Sikorsky Challenge. А сьогодні ми вже маємо 23 стартап-школи в 20 регіонах України. Тому йдемо за нашими планами і успіх буде за нами.

 
Таня Кресан для блогу стартап-школи Sikorsky Challenge







Коментарі