Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

УВАГА! Термін подачі заявок на Конкурс пітч презентацій 2021 GIST Catalyst змінився

Заявку на участь у конкурсі можна подати до 22 вересня 2021 року (на сторінці конкурсу https://www.gistnetwork.org/catalyst-2021 кнопка “Apply now”). 



Нагадуємо, що Конкурс пітч презентацій (онлайн) пройде в рамках програми GIST , яка підтримується Державним департаментом США.

До участі у конкурсі запрошуються інноватори віком від 18 до 40 років з країн –учасниць мережі GIST (GIST economies). Пріоритетними є інноваційні технології, спрямовані на подолання глобальних викликів в таких галузях як Аграрний сектор, Клімат і чиста енергетика, Охорона здоров’я, Водні ресурси.

Для подачі заявки необхідно створити 90-секундний відеоролик пітчу і скористатися послугою відеохостингу YouTube. Це відео буде використано для оцінювання стартапу, надаючи суддям можливість більше дізнатися про вас і можливості масштабування вашого проєкту. Відео має бути лаконічним, якісним і тривати не більше 90 секунд. Усі відеоролики мають бути англійською мовою.



Ключові дати:

Подача заявок: 2 серпня – 22 вересня

Оцінювання конкурсантів: 27 вересня – 13 жовтня

Онлайн пітчинг, півфінали: 1-5 листопада

Фінал: 9 листопада Live Pitch Finals

 

 

Ключові посилання:

Сторінка заходу: https://www.gistnetwork.org/catalyst-2021

Сторінка голосування: https://www.gistnetwork.org/catalyst-2021

Головна сторінка мережі GIST: www.gistnetwork.org

Всесвітній тиждень підприємництва:  : https://www.gew.co/



Соціальні мережі:

GIST Network (Facebook): www.facebook.com/GistNetwork

GIST Network (Twitter): @GISTNetwork

GIST Network (Instagram): @GIST_Net

Коментарі