XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Випуск стартап школи Sikorsky Challenge. Підсумки.

9 квітня 2021 року у Стартап школі пройшло заключне заняття програми «Інноваційне підприємництво та практика запуску стартапа».

Серед 17 учасників групи -  студенти та випускники Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, Міжнародного науково-технічного університету імені Юрія Бугая, Київського національного університету імені Тараса Шевченка,  із громадської організації "Українська асоціація інвалідів АТО", Київського національного лінгвістичного університету, Київського національного економічного університету та підприємці.

Попри те, що учасники прийшли в школу попрацювати з  10 проєктами ,  виступити на заключному занятті зважився тільки Давид Печерський з двома проєктами:

1. SIMPLICITY - Універсальне апаратне та програмне рішення, яке може  будь-які меблі перетворити на розумні  та з'єднати їх в одну екосистему, яка допоможе зробити життя клієнтів легким та здоровим. SIMPLICITY фіксує данні про фізичну активність клієнтів, аналізує їх та пропонує належний режим активності. Це особливо актуально для тих, хто цілодобово працює вдома за комп'ютером.

2. Pride custom bikes - Виробництво круїзних eлектровелосипедів у сегменті середньої ціни з можливістю покупця налаштувати свій велосипед за своїми вимогами та додатковий сервіс (телефонний додаток) для організації групових поїздок.

Вітаємо команду Давида! Цікаві проєкти, класні презентації, чудовий виступ! Бажаємо, щоб Ви не тільки вийшли у фінал цьогорічного конкурсу стартапів Sikorsky Challenge, а й були серед переможців!

Всім учасникам цієї групи дякуємо за активну участь, за цікаві питання! Тим, хто з різних причин не зміг презентувати свій проєкт на заключному занятті в стартап школі, ми надамо  шанс виступити в онлайні в кінці травня 2021 на марафоні випускників Мережі стартап шкіл України Sikorsky Challenge.

Нагадуємо, прийом заявок на Конкурс стартапів Sikorsky Challenge 2021 триває до 15 червня.
 
Детальніше про Конкурс - https://www.sikorskychallenge.com/startup-contest/
Реєстрація на Конкурс -https://www.sikorskychallenge.com/startup-contest/zaiavka/

Прийом в наступну групу стартап школи вже розпочався https://www.sikorskychallenge.com/startup/

Дата початку - 14 вересня 2021 (може уточнюватися).

Тетяна Кресан

Коментарі