Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

X ювілейний Міжнародний фестиваль інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021» запрошує

Ювілейний Х Міжнародний фестиваль інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021» відбудеться з 12 по  14 серпня 2021 року в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Серед організаторів і учасників цьогорічного ювілейного Фестивалю - Міністерство освіти і науки України, Міністерство стратегічних галузей економіки, ДК «Укроборонпром», Державне космічне агентство України, ДТЕК України, КПІ ім. Ігоря Сікорського та 12 університетів України, що є учасниками Інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Україна.

В рамках Фестивалю відбудуться: 

  • Міжнародний форум «Sikorsky Challenge як модель і драйвер інноваційного високотехнологічного розвитку України»
  • Виставка стартап проєктів, проривних науково-технічних розробок, включаючи новітні інноваційні розробки в оборонній галузі
  • Конкурс інноваційних проєктів
  • Підписання попередніх договорів про співпрацю між інвесторами, підприємствами, авторами інноваційних проєктів та Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge/Науковим парком «Київська політехніка»

 Сторінка Конкурсу- https://www.sikorskychallenge.com/startup-contest/ 

Призовий фонд Конкурсу - 300 000 грн.

Запрошуємо до участі в Конкурсі інноваційних проєктів за напрямами:

  • біомедична інженерія
  • воднева економіка
  • чиста енергетика
  • нові матеріали та технології
  • оборона і безпека
  • авіація і космос
  • робототехніка
  • екологія
  • агротех

Ювілейний Фестиваль планується провести у змішаній формі очної присутності та синхронного онлайн. 

Команди проєктів, що вийдуть у фінал Конкурсу, матимуть змогу презентувати свої проєкти міжнародному журі в зручний для себе спосіб – в форматі «живих» виступів, або в синхронному онлайн-форматі. 

Проєкти оцінюватиме міжнародне журі, у склад якого увійдуть представники промисловості, інвестори та фонди із України, США, Китаю, Ізраїлю, Азербайджану, Польщі. Команди стартапів, що зацікавлять інвесторів, отримають інвестиції та гранти для розвитку проєктів. 

Реєстрація на Конкурс за посиланням- https://www.sikorskychallenge.com/startup-contest/zaiavka/

Заявки приймаються до 15 червня 2021. 

Підготовка фіналістів до виступів на Конкурсі відбудеться з 15 до 20 червня 2021. 

Тренінги з підготовки проведуть провідні експерти та ментори Інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Україна. 

Прийом матеріалів від команд фіналістів (опис, презентація, відеопрезентація) – до 15 липня 2021.

 З повагою, оргкомітет Х Міжнародного фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021»

Коментарі