Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Хроніки Старnап школи Sikorsky Challenge

20 грудня 2018 в Стартап школі Sikorsky Challenge відбудеться останнє в цьому році заняття. На ньому презентуватимуть свої проекти будуть ті, хто не загубився в дорозі :) і зміг завершити цей етап навчання. 



За словами найактивнішого учасника цієї групи Іллі Качана, Стартап школа дала йому багато знать та розуміння процесу створення стартапу. Але завдяки цьому прийшло і переосмислення проекту, з яким він прийшов до школи, з'явилися нові ідеї та плани. Тому виступати 20 грудня він, на жаль, не буде.

Виступи авторів проектів 20 грудня - це тільки початок роботи. Попереду - включення найкращих проектів в інтерактивний каталог Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge, робочі зустрічі з інвесторами, участь у Випуску мережі Стартап шкіл України в червні 2019 року та можливість стати учасником україно-китайського Конкурсу стартапів.

Запрошуємо всіх 20 грудня 2018 о 16:00 на останнє заняття в цьому сезоні.

Місце проведення: пр-т Перемоги, 37, корп.1, оф.40, ауд.4

Коментарі