XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Стартаперу. 20 порад, що змінюють життя.

 «Наше майбутнє прямо пропорційно
  тому що ми робимо зараз»
(Махатма Ганді)

Допоки вам бракує життєвого досвіду слід прислуховуватись до тих, хто вже пройшов шлях до успіху. Тож будьте уважні і не пропустіть того, що може бути корисним саме для вас.  


1. Світ намагається залишити тебе тупим. Починаючи від банківських платежів і відсотків і закінчуючи чудо-дієтами - з неосвічених людей легше витрусити гроші і ними простіше керувати. Займайтеся самоосвітою стільки, скільки можете.

2. Не вірте освітнім інститутам. Поки вони готують навчальні плани, система застаріває. Краще вчитися і заробляти повагу людей шляхом лідерства та діяння, а не слідування

3. Читайте так багато, як тільки зможете. Ви маєте освоїти техніку швидкого читання з високим рівнем запам'ятовування і прочитувати одну книгу на тиждень.

4. Намагайтеся постійно спілкуватися з усіма. Ви маєте стати майстром спілкування. Вчіться знаходити в людині те, що вам в ній подобається, а потім звертайтеся саме до цієї сторони.

5. Не втрачайте часу на скромність. Скромність - це віра в те, що ваші емоції можуть стати суддями вашого процесу прийняття рішення, в той час як вірно прямо протилежне.

6. Не примушуйте себе терпіти неприємні відносини.  Якщо вас щось неприємно дивує під час відносин з кимось, не примушуйте себе, швидше за все саме від цього ви звільнитеся шляхом розриву.

7. Намагайтеся частіше спілкуватися з людьми, які старші за вас. Цінність спілкування зі старшими полягає в тому, що система прийняття рішень ваших однолітків не сильно вам допоможе. Старші до того ж знають те, що ви дізнаєтеся пізніше - тому варто запитати у них.

8. Шукайте людей крутіше себе  в тому, що вам цікаво та  проводьте із ними час.  Це само по собі важливо, але важливіші  наслідки. Не намагайтеся бути средненьким у вашій групі, намагайтеся стати найкращим: робіть цікаві речі, будьте честолюбні, чуйні, сприйнятливі.

9. Згодом ви будете ставати все більш консервативними. Це просто факт. Ті, хто оточують вас, створять щось на зразок міхура, який буде підтримувати «статус кво». Саме тому самі божевільні ідеї потрібно реалізувати зараз. Потім ви станете занадто боязкі.

10. Максимально скоротіть витрати. Це дозволить вам створити запас для здійснення тієї самої божевільної ідеї, про яку говорилося вище.

11. Підвищуйте свій статус досвідом. Іншими словами, поїздка в Париж - кращий вибір, ніж нова шафа. Дослідження показують, що такий вибір підвищує рівень задоволення від життя.

12. Якщо ви живете в нужді - вирішуйте грошову проблему. Використовуйте інтернет, оскільки він може допомогти вам дешево купити щось на аукціонах. Якщо зараз ви живете від зарплати до зарплати - розширте цей період на три тижні замість двох. Потім, коли справи підуть краще, можна планувати на місяць, потім на три, шість і нарешті на рік вперед. Мета - досягти моменту, коли ви плануєте на 5 років вперед.

13. Навчіться проектувати - це відмінно розвиває логіку, пам'ять і уяву.

14. Не набирайте зайву вагу в молодості. Ваші гормони допоможуть вам з цим спочатку, але не варто втрачати цю можливість

15. Навчіться готувати - це сильно спростить ваше життя. Харчування перестане бути буденною справою, перетвориться з дорогої необхідності в приємне заняття та й заощадить ваші кошти.

16. Добре висипайтеся - сон і самостійне приготування їжі допоможуть вам не набрати зайву вагу. Якщо ви думаєте «я повинен ще багато зробити, немає часу для сну», то знайте - невиспана людина не ефективна і скорочення часу сну вам не допоможе.

17. Заведіть собі додаток-записну книжку. Не довіряйте пам'яті, вбудованої в ваш мозок. Не доводьте ситуацію до продукування того, що «вам здається» потрібно було б зробити. Довіряйте тільки записам.

18. Поставте перед собою  велику мету і дозвольте нагоді допомогти вам. Якщо ж ви не позначите її, то щось, звичайно, трапиться, проте якщо ви її поставите, то трапиться набагато більше

19. Станьте фахівцем в чомусь одному. Витратьте 5 років на справу, а не на ходіння навколо. Якщо ви захочете потім змінити професію - вперед. Але виберіть щось.

20. Не намагайтеся виправити людей - краще знайдіть тих, хто ще не зіпсований ...

За матеріалами ресурса Клубер

Коментарі