XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Стартап школа Sikorsky Challenge розпочала онлайн-навчання

14 травня 2020 року в Кривому Розі розпочався проєкт "Інноваційна платформа для молодих науковців та стартаперів". А 25 травня відбулося перше заняття для керівників проєктів з тренерами Стартап школи Sikorsky Challenge.


Ця група слухачів для нашої Стартап школи є незвичайною з декількох причин. По-перше, навчання вперше буде проводитися в онлайн-режимі. По-друге, вражає   статус і компетентність учасників цієї групи. Серед них фахівці з капітального будівництва та транспорту міської влади, керівники та вчені  Криворізького національного університету та гірничо-рудного інституту, керівники громадських організацій та бізнесових структур. І головне - різноманітна та актуальна тематика проєктів, які мають розпочати розбудову інноваційного кластера міста, заохочення креативної молоді та створення робочих місць.
 
За словами Євгена Удода, члена Виконавчого комітету Кривого Рогу, місто завжди будувало свою стратегію розвитку у взаємодії з великим містоутворюючим  бізнесом. Це, в основному, підприємства гірничо-металургійної галузі. Тому стратегія розвитку міста була синхронізована зі  стратегією великого бізнесу, що був пов’язаний саме з гірничо-металургійним бізнесом. А все інше залишалося поза увагою. А це наука, середній, малий та мікробізнес. Тому головна мета проєктів, з якими група буде працювати в Стартап школі  – використати інноваційні ідеї та підходи для трансформації старопромислових територій України задля створення нових точок зростання економіки міст.

Інна Малюкова, співзасновниця Стартап школи та Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge привітала криворіжських колег з початком онлайн навчання і представила учасникам групи тренерів школи. 


Перше заняття провів Ігор Пеер, директор бізнес-інкубатора BeNextIT (Ізраїль), співзасновник Стартап школи та Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge. Темами цього дня стали:
  • Інноваційний вектор розвитку економіки
  • Стартап як основний інноваційний вектор

Таня Кресан для блогу STARTUP SCHOOL


Коментарі