XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Новини колег. На зв'язку Кривий Ріг

14 травня 2020 року в Кривому Розі розпочався проєкт "Інноваційна платформа для молодих науковців та стартаперів".


Приводом для її створення стали декілька факторів, зокрема, скорочення бюджетного фінансування наукових установ, відсутність попиту на дослідження з боку підприємств , занепад науки, зниження потенціалу бізнесу та відтік перспективної молоді за кордон.

Тому головною метою проєкту є всебічна підтримка інновацій, науки та бізнесу, заохочення креативної молоді та допомога в розбудові інноваційних проєктів, створення робочих місць.



До роботи в цьому проєкті  залучені КНУ Академії гірничих наук, Інститут розвитку міста, підприємства, науковці з Польщі та Інноваційний холдинг Сікорський Челендж. На сьогодні команди 5 проєктів готуються до комерціалізації своїх продуктів. В цьому їм допомогатимуть  тренери та експерти Стартап школи Сікорський Челендж.

"Співробітництво з містом  та створення інноваційної екосистеми буде дуже успішним. Я в цьому впевнена. Ми стали єдиною платформою і Сікорський Челендж без Кривого Рогу себе вже навіть не уявляє (Інна Малюкова, співзасновник Інноваційного холдингу Сікорський Челендж).

Реалізація цього проєкту сприятиме конкурентоспроможності міста та створенню нових робочих місць.


Стартап школа Sikorsky Challenge





Коментарі