Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Михайле Захаровичу, дякуємо!

7 липня 2024 року новим ректором КПІ ім.Ігоря Сікорського став Анатолій Мельниченко, обраний більшістю голосів спільноти університету (54,18% від кількості тих, хто взяв участь у голосуванні). 


Бажаємо новому ректору успішної діяльності на посаді, а Михайлу Захаровичу дякуємо за плідну 30-річну працю,  підтвердженням якої є високі рейтинги та статус найкращого технічного університету України.

Дякуємо, Михайле Захаровичу, за те, що залишаючи посаду ректора, Ви передаєте університет красивим та охайним - алеї історичної пам'яті та чудова паркова зона, креативні зелені сквери для відпочинку та цікаві скульптурні композиції. КПІ сьогодні виглядає на 5 зірочок з будь-якого ракурсу! Навіть фасад першого корпусу торік відмили від вікового пилу та бруду! Дякуємо, пане ректоре, що зробили для університету все, що змогли!

Вітаємо Вас з новим етапом життя, бажаємо сил та здоров'я та сподіваємось, що відсьогодні у Вас з'явиться більше часу для нашого спільного проєкту - інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine.

10 років тому ми разом з Вами заснували першу в Україні стартап-школу та масштабували цей проєкт на всю Україну. На сьогодні маємо потужну мережу стартап-шкіл на базі 27 університетів. 

Разом з Вами ми створили Інноваційну екосистему "Sikorsky Challenge Україна", яка стала  моделлю і драйвером високотехнологічного інноваційного розвитку економіки України.

Спільними зусиллями ми вивели наш щорічний Фестиваль Sikorsky Сhallenge на міжнародний рівень і разом з партнерами працюємо над інноваційним розвитком держави.

Нам вдалося створити інноваційні кластери в 12 містах України, які об'єднали інституції міст та регіонів задля розвитку інноваційного середовища та післявоєнної відбудови України.

Для задач, що стоять в ці непрості для України часи нам, як ніколи, знадобиться Ваш досвід, зв'язки та креативне мислення! 

Перегортаємо сторінку і до роботи, бо в єдності наша сила!

Команда Sikorsky Challenge


Коментарі