Люди нарешті зможуть читати думки: вчені створили унікальний пристрій

Дослідники з Федеральної політехнічної школи Лозанни (EPFL) розробили революційний мікрочип, який здатний перетворювати нейронну активність мозку у текст. Цей пристрій, відомий як мініатюризований інтерфейс мозок-комп’ютер (MiBMI), пропонує суттєвий прорив у сфері нейротехнологій, особливо для людей із серйозними моторними порушеннями. На відміну від відомого чипа Neuralink, який має розміри приблизно 23×8 мм і потребує встановлення 64 електродів у мозок, MiBMI складається всього з двох тонких чипів загальною площею 8 мм². Пристрій є не лише меншим, а й більш енергоефективним і мінімально інвазивним. У той час як Neuralink передає дані на зовнішній пристрій для обробки, MiBMI обробляє їх прямо на місці, у реальному часі. MiBMI моніторить електричну активність мозку і, використовуючи специфічні нейронні маркери, перетворює цю активність у текст. Коли людина уявляє написання певної літери, відповідні нейронні маркери активуються. Мікрочип зчитує ці маркери і перетворює їх на текст із точ

Випуск стартап-школи відбувся! Що далі?

14 травня 2024 відбулось заключне заняття в нашій стартап-школі.  


На цьому занятті були презентовані наступні проєкти:
  1. Біокурс на базі репетиторського центру "Intelekt_hub" (Яна Мартинова, КПІ ім.Ігоря Сікорського)
  2. Асистент для навчальних закладів на основі ШІ "AI-ASSISTANT" (Кристина Ботвинко, КПІ ім.Ігоря Сікорського)
  3. Онлайн курси англійської мови "Simplish English" (Марія Жданова, КПІ ім.Ігоря Сікорського)
  4. Система візуалізації для двигунів змінного струму "Motor Grapher" (Антон Холоша, КПІ ім.Ігоря Сікорського)
  5. Каркасні інженерні системи BORZO (Курзанцев Володимир, ПП ЄвроКлас)
  6. ФІТОБОКС (Анастасія Владика, Борщівська ЗОШ I-III ступенів №1)
  7. Електромеханічна книжка (Олександр Ющенко)
  8. Освітня онлайн-платформа з фінансової грамотності (Валерій Янковський, ДВНЗ "Донецький національний технічний університет").
Запис виступів: 
     

Дякуємо всім, хто представив цього дня свої проєкти тренерам і менторам нашої стартап-школи. Більша частина виступів була на "п'ятірочку"!!!

Вітаємо, друзі!!! І запрошуємо подавати свої проєкти на цьогорічний Фестиваль Sikorsky Challenge 2024. 

Реєструйся!!!  

Увага! Наша програма продовжується. На вас чекають такі майстер-класи від найкращих українських спікерів:

  • 17 травня (16:00) - Організація стартапу та правила побудови домовленостей з партнерами (Єгор Шишенок, комерційний директор авіаційної компанії ВЕКТОР)
  • 20 травня (12:00) - Чи доцільно використовувати будь-які юридичні питання через використання штучного інтелекту (Анастасія Сварич, засновниця та СЕО міжнародної консалтингової компанії Lextensio)
  • 22 травня (16:00) - Програми по фінансуванню стартапів (Ярослав Ярославський, керівник благодійного фонду СВІЧАДО, відповідальний за роботу з партнерами та спонсорами в команді Sikorsky Challenge)
  • 24 травня (16:00) - Lean Innovation 3.0  (Ігор Пеер, співзасновник SCU, головний тренер стартап-школи Sikorsky Challenge) 

Тетянка Кресан для блогу стартап-школи Sikorsky Challenge

Коментарі