Український маркетплейс ROZMOVA отримає фінансування у розмірі $8 млн.

Маркетплейс ROZMOVA отримає фінансування від Google for Startups Ukraine Support Fund. В наступному раунді Rozmova отримає фінансування у розмірі $8 млн.  Rozmova (Clearly) – це платформа, яка поєднує психотерапевтів з клієнтами онлайн та офлайн. Продукт створений двома українцями – Дмитром Мараховським і Дмитром Коваленком і запущений за два тижні до початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році.  Вітаємо команду Rozmova та особисто Дмитра Коваленка, випускника першої групи нашої стартап-школи Sikorsky Challenge 2014 року. Станом на червень 2024 на платформі працює 500 активних терапевтів у трьох країнах, а користувачі платформи проводять 9000 сесій на місяць. У 2023 році виторг стартапу становив $2 млн, у 2024-му Rozmova очікує вийти на цей показник вже наприкінці червня.  Google for Startups Ukraine Support Fund уже надав гранти 58 українським стартапам на загальну суму $5 млн. Також стартапи отримали технічну та менторську підтримку для розвитку бізнесу, що значно сприяло відн

Конкурс інноваційних проєктів "Екологія і мир" оголосив переможців

15-16 травня в КПІ ім.Ігоря Сікорського відбувся міжнародний Форум "Екологія і мир",  організаторами якого стали Українська Рада Миру, Всеукраїнська інноваційна екосистема Sikorsky Challenge Ukraine та Міжнародна громадська організація «Рада з екологічної безпеки».


Програма Форуму була дуже насиченою . Однак головним заходом Форуму став Конкурс  інноваційних проєктів екологічних напрямів:

  • Гуманітарне розмінування територій
  • Очищення води та водойм
  • Збір та утилізація відходів
  • Інше (в контексті екологічної безпеки)
Загалом на Конкурс було подано 47 проєктів з 16 міст України, із яких за оцінюванням Експертної ради до фіналу увійшли 20 проєктів.

Презентація проєктів-фіналістів гостям та журі Конкурсу відбулась 16 травня 2024 року в змішаному форматі (онлайн+офлайн).

 За результатами оцінювання проєктів членами Журі переможцями були обрані наступні проєкти:
  1. Сократ - Інноваційна технологія, яка пришвидшить розмінування території  України (ТОВ "СТЕНДЛІ", Київ)
  2. MineGuard - КІТ-набір для дрону, який забезпечує дистанційне виявлення мін з високою точністю (Національний технічний університет "Харківський політехнічний iнститут")
  3. Магнітна сепарація – основа природоохороних технологій майбутнього (Державний заклад "Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління"
  4. Універсальний утилізатор - газогенераторний котел ALLIGATOR (підприємець, Київ)
  5. Каталітичний екореактор (КПІ ім. Ігоря Сікорського)
  6. Механічний метод очищення поверхні акваторій від нафтопродуктів (КПІ ім. Ігоря Сікорського)
  7. Наноструктуровані ситали для іммобілізації РАВ (Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова)
  8. Роботизовані комплекси на базі штучного інтелекту (Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова)

Вітаємо команди проєктів з перемогою! 

Командам переможців буде надана можливість безплатно пройти акселераційну програму від Інноваційного Холдингу “Sikorsky Challenge” з метою підготовки проєктів до інвестування.

Крім того, проєкти-переможці автоматично стали фіналістами XIII Міжнародного Фестивалю “Sikorsky Challenge 2024”, який відбудеться вже у кінці жовтня цього року.

Для фіналістів Конкурсу "Екологія і мир" буде проведено додатковий семінар, дату якого буде оголошено згодом. На семінарі будуть надані рекомендації щодо покращення представлення проєктів, а саме: вдосконалення бізнес-моделі, пропрацювання оцінки ринкових можливостей та фінансових показників. Окрім того, будуть надані рекомендації стосовно створення відеопрезентації  проєкту для подачі на Міжнародний Фестиваль “Sikorsky Challenge 2024”.

Фоторепортаж Конкурсу "Екологія і мир" - дивіться тут

Коментарі