XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

У Київській політехніці відновилось проведення курсу «Інженерія безпілотних систем»

Швидкість, з якою розвивається галузь безпілотних систем в Україні, недосяжна жодному іншому напрямку технологій. До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, кількість компаній, які спеціалізувались на створенні БПЛА, нараховувала трохи більше двох десятків гравців, а зараз ця цифра перевалила за 250 підприємств і ринок досі не насичений.


Київський Політехнічний Інститут, підтримуючи ініціативу активних профільних компаній, яким вкрай необхідні спеціалісти, а також розуміючи широкі можливості для залучення інженерів інших галузей до національного руху дронобудування, поновив курси підвищення кваліфікації «Інженерія безпілотних систем». Програма курсу була повністю змінена, а кількість практики і майстер-класів зросла з 30% до 70%.

В першій половині року планується навчання лише однієї групи (група №5) за напрямком БПЛА, але всі випускники цієї групи також отримають матеріали курсу по наземним безпілотним системам, який, за бажанням, вони зможуть освоїти самостійно. 

Реєстрація на курс триває до 12 квітня, за посиланням https://forms.gle/D2sWYnL8rMSpzsW58


Коментарі