XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Сем Альтман про музику, яка надихала його на створення OpenAl

Гостем нового випуску подкасту Білла Гейтса Unconfuse Me став CEO OpenAI Сем Альтман. Підприємці говорили про ШІ та його розвиток. Зокрема, як суспільства адаптуються до технологічних змін та де людство знайде нову мету, коли ШІ стане значно досконалішим. 

Білл Гейтс попросив його, як і інших гостей, принести одну з його улюблених платівок — нею виявилася «Чотири пори року» Вівальді в обробці Макса Ріхтера. 

«Мені подобається музика без слів для роботи. В ній є старий затишок Вівальді і твори, які я дуже добре знаю, але достатньо нових нот, щоб це був зовсім інший досвід. Є музичні твори, до яких у вас формується сильна емоційна прив’язаність, тому що ви багато слухали їх у ключовий період свого життя. Це те, що я багато слухав, коли ми починали працювати над OpenAl. Вона піднесена і оптимістична, і просто ідеальна для мене, щоб під неї працювати», — поділився Альтман.

І додав, що йому дуже важко працювати в тиші: «Я можу це робити, але це не мій природний стан». 

Також обидва обмінялися своїми ключовими порадами. 

Білл Гейтс: «Існує так багато різних форм таланту. На початку своєї кар’єри я думав, що чистий IQ, наприклад, інженерний IQ, можна застосувати і до фінансів, і до продажів. Як виявилося, я помилявся. Створювати команди, у яких є правильне поєднання навичок, дуже важливо. Спонукати людей думати над своєю проблемою, як їм створити команду, у якій є всі необхідні навички, — ось що, на мою думку, є найкориснішим. Так, казати дітям, що математика, природничі науки — круто, якщо вам це подобається, але саме поєднання талантів мене дуже вразило».

Сем Альтман: «Це щось про те, що більшість людей неправильно оцінюють ризик. Вони бояться залишити м’яку, спокійну роботу і зайнятися тим, чим дійсно хочуть займатися, хоча насправді, якщо вони цього не зроблять, то озираються на своє життя так: “Боже, я так і не заснував компанію, яку хотів заснувати, або не спробував стати дослідником ШІ”. Я думаю, що це набагато ризикованіш.

У зв’язку з цим, чітке усвідомлення того, чим ви хочете займатися, і прохання людей про те, що ви хочете, має напрочуд велике значення. Багато людей потрапляють у пастку, витрачаючи свій час не так, як їм хочеться. Напевно, найчастіша порада, яку я даю, — спробувати виправити це в той чи інший спосіб».

Гейтс поцікавився, яким застосунком Альтман користується найчастіше. Виявилося, це Slack: «Хотів би я сказати, що це ChatGPT. Slack користуюся набагато більше, ніж електронною поштою. Усередині OpenAI там відбувається багато координації». І додав: «Я не зовсім вважаю браузер застосунком. Можливо, я використовую його більше, але я б все одно поставив на Slack. Я цілими днями сиджу в Slack».

Щодо засновника Microsoft, то він найчастіше користується Outlook: «Я прихильник старого стилю електронної пошти, або це, або браузер, тому що, звичайно, багато новин я отримую через браузер».

За матеріалами ресурса Vector Media

Коментарі