Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

ЗМІ про Фестиваль інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2023

Цьогорічний 12-й Фестиваль був присвячений традиційно важливим для України напрямам - Авіація та космос, ІТ, Інфраструктура та промисловий хай-тек, Біомедична інженерія, Енергетична та екологічна безпека. Але головна увага гостей, інвесторів та спонсорів була зосереджена на проєктах оборонного напряму.


Факти ICTV взяли інтервʼю у ректора КПІ Михайла Згуровського. Він розповів про найцікавіші проєкти в авіаційній і космічній галузях, про інвесторів, можливості для переможців і святкування 125-річчя Київської політехніки.

Коментарі