Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

EU4Business запрошує учасників Конкурсу бізнес-ідей

З травня 2023 року на замовлення програми "EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП" Інноваційний холдинг "Сікорські Челендж" розробляє Методологію проведення Конкурсів бізнес-ідей для забезпечення ефективної та прозорої підтримки регіональними муніципалітетами новостворених та існуючих МСП. 


Метою цього спільного проєкту є розробка Методології проведення Конкурсів бізнес-ідей для  міських рад шести міст України, яка допоможе проводити Конкурси серед підприємців малого та середнього бізнесу,  

Перші Конкурси бізнес-ідей відбудуться вже у вересні-жовтні 2023. За результатами оцінювання будуть обрані переможці, які  отримають фінансову допомогу на розвиток своїх бізнес-ідей та консультативну допомогу від Інноваційного холдингу Сікорські Челендж.

Крім того, учасники Конкурсів бізнес-ідей отримають можливість долучитися до конкурсу на участь у 2-тижневому навчальному курсі для молодих підприємців в ЄС за підтримки Програми "EU4Business: Відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП".

 Мета тренінгового курсу – передати управлінські ноу-хау керівникам українських компаній, які щойно розпочали свою кар'єру в приватному бізнесі. Учасники спостерігатимуть і вивчатимуть процеси, організовані на сталих підприємствах у країнах ЄС. Тренінговий курс також стане нетворкінговим і метчмейкінговим інструментом для подальшої співпраці між українськими та європейськими компаніями.

Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Переможці отримають стипендією для участі у тренінговому курсі. Стипендія покриває транспортні витрати, проживання, харчування та забезпечує стажування на підприємстві.

Країна(и) призначення будуть визначені спільно з переможцями відповідно до їхньої галузі і профілю діяльності.

 Детальніше про Конкурс та рєстрація - за посиланням

Довідкова інформація:

Тренінговий курс відбудеться в межах програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП за співфінансування 🇪🇺Європейського Союзу та уряду 🇩🇪Німеччини. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. 

Детальніше: www.eu4business.org.ua

Стратегічний виконавець програми – німецька федеральна компанія GIZ Ukraine . Локальний партнер з виконання – німецька агенція AHP International, ahp-international.com.

#eu4business, #MovingForwardTogether, #gizSME




Коментарі