Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

XII Конкурс інноваційних стартап-проєктів "Sikorsky Challenge 2023" запрошує

Конкурс буде проведений в рамках XII Фестивалю інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge 2023", який відбудеться 24-27 жовтня в КПІ ім.Ігоря Сікорського (Київ).

Це буде другий Фестиваль, який ми проводитимемо в умовах війни. Але, попри те, що торічний Фестиваль проходив в умовах постійних повітряних тривог, відключень електрики та  хвилювань за безпеку наших учасників та гостей, ми успішно провели всі заходи, а проєкти-переможці  отримали фінансову підтримку від інвесторів та спонсорів -  https://blog.sikorskychallenge.com/2022/11/sikorsky-challenge-2022.html

Цьорічний Фестиваль буде також присвячений післявоєнній відбудові України. Його метою буде швидке  та ефективне впровадження інноваційних технологій і розробок за всіма напрямами  безпеки, оборони та економіки країни.

Тому перевага при розгляді заявок надаватиметься інженерним проєтам за такими напрямами:

Оборона і безпека
Промисловий хайтек і космос
Інформаційні технології і кібербезпека
Цивільна і військова інфраструктура
Транспорт і логістика
Енергетична і екологічна безпека
Біомедична інженерія і здоров'я дюдини
Аграрна інженерія і продовольча безпека
Блакитна економіка (морський транспорт, рибальство і аквакультура, береговий та морський туризм)

Формат проведення Конкурсу - змішаний (офлайн та онлайн).

Прийом заявок триватиме до 10 вересня.

Чекаємо  заявки на участь у Конкурсі від студентів, аспірантів, науковців, підприємців та  фізичних осіб з України та світу. 

Подробиці про Конкурс та реєстрація  за посиланням >>> https://www.sikorskychallenge.com/startup-contest/


Коментарі