Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Перші спільні патенти

В квітні 2023 року авіаційна компанія "Вектор" рамках програми розробки вітчизняного гелікоптера ВМ-4 "Джміль спільно з Інноваційним холдингом Сікорські Челендж отримала патент на "Систему переведення гелікоптера в режим зависання". 

 

Другий спільний патент винахідника Олександра Кулінченка та Інноваційного холдингу Сікорські Челендж був отриманий на котел-утилізатор "Алігатор" - водогрійний котел-утилізатор нового покоління, який дозволяє вирішити дві світові проблеми - екологічну утилізація сміття на місці його утворення, і отримання дешевої теплової енергії. Котел працює не тільки на традиційному паливі (вугілля, торф, дрова ...), а також і на нетрадиційному: горючі тверді побутові та промислові відходи (гума, пластмаса, шкіра, текстиль ...).

Вітаємо команди проєктів та в віримо, що спільними зусиллями ми зможемо відродити авіаційну галузь України,  зберегти її інтелектуальний потенціал та впровадити в інфраструктуру міст України котел-утилізатор для вирішення проблеми утилізації сміття та дешевої теплової енергії.



Коментарі