Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Літня стартап-школа Sikorsky Challenge запрошує

29 травня 2023 в Центрі інноваційного підприємства відбулась зустріч студентської спільноти КПІ ім.Ігоря Сікорського  з Олексієм Струцинським, директором Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge. 


Ця зустріч стала продовженням спілкування, що розпочалося в квітні на студентському хакатоні, який був присвячений поліпшенню благоустрою території університету до до 125-річчя КПІ ім. Ігоря Сікорського.

За результатами фіналу Конкурсу студентських проєктів Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge відзначив сертифікатом команду переможців "NaN of your Business". Цей сертифікат надав команді право поза конкурсом стати учасником стартап-школи у межах спільного міжнародного проєкту Шеффілдського університету (Велика Британія) та КПІ ім. Ігоря Сікорського "Building back better: transforming the post-war ecosystem in Ukraine". Отож команда безкоштовно пройде професійне навчання в стартап-школі. Крім того, вона зможе пройти інкубацію, під час якої матиме підтримку від британських підприємців і можливість очно представити свої проєкти потенційним інвесторам у Шеффілді.

І от сьогодні учасники цього буткемпу прийшли познайомитися та дізнатися про стартапи та про те, як їх розвивати, а конкретніше - як розвивати саме свої стартапи. Олексій розповів про проєкти  своїх студентів, про нашу стартап-школу, про готовність допомагати менторською підтримкою.

 А незабаром ше й відкриється літня стартап-школа (подробиці пізніше).

 Запрошуємо вас, друзі! 

Це чудова нагода попрацювати зі своїми проєктами, взяти участь у Конкурсі інноваційних стартап-проєктів Sikorsky Challenge 2023 та отримати фінансову допомогу на розвиток проєкту.

Реєструйтесь  


Коментарі