Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Літня стартап-школа Sikorsky Challenge запрошує

29 травня 2023 в Центрі інноваційного підприємства відбулась зустріч студентської спільноти КПІ ім.Ігоря Сікорського  з Олексієм Струцинським, директором Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge. 


Ця зустріч стала продовженням спілкування, що розпочалося в квітні на студентському хакатоні, який був присвячений поліпшенню благоустрою території університету до до 125-річчя КПІ ім. Ігоря Сікорського.

За результатами фіналу Конкурсу студентських проєктів Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge відзначив сертифікатом команду переможців "NaN of your Business". Цей сертифікат надав команді право поза конкурсом стати учасником стартап-школи у межах спільного міжнародного проєкту Шеффілдського університету (Велика Британія) та КПІ ім. Ігоря Сікорського "Building back better: transforming the post-war ecosystem in Ukraine". Отож команда безкоштовно пройде професійне навчання в стартап-школі. Крім того, вона зможе пройти інкубацію, під час якої матиме підтримку від британських підприємців і можливість очно представити свої проєкти потенційним інвесторам у Шеффілді.

І от сьогодні учасники цього буткемпу прийшли познайомитися та дізнатися про стартапи та про те, як їх розвивати, а конкретніше - як розвивати саме свої стартапи. Олексій розповів про проєкти  своїх студентів, про нашу стартап-школу, про готовність допомагати менторською підтримкою.

 А незабаром ше й відкриється літня стартап-школа (подробиці пізніше).

 Запрошуємо вас, друзі! 

Це чудова нагода попрацювати зі своїми проєктами, взяти участь у Конкурсі інноваційних стартап-проєктів Sikorsky Challenge 2023 та отримати фінансову допомогу на розвиток проєкту.

Реєструйтесь  


Коментарі