XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Фітнес-браслети контролюватимуть здоров'я військових

Гаджет MASTR-E здатний відображати різні показники здоров'я, фізичної підготовки та тактичної готовності солдатів на різних рівнях.
 
Рука з кількома трекер-браслетами на фоні камуфляжа

Американська армія невдовзі збирається ввести в експлуатацію новий тактичний інструмент зворотного зв'язку, який матиме функції фітнес-програми, повідомляє Army Times. Цей інструмент називається Measuring and Advancing Soldier Tactical Readiness and Effectiveness, або MASTR-E, і є комбінацією гаджетів і серверів, що синхронізуються з даними, зібраними за роки аналізу та дослідження минулих програм з підвищення продуктивності армії.

Метою MASTR-E є створення свого роду "панелі показників" для солдатів, малих підрозділів та, найголовніше, їх командирів. Ця панель відображатиме різні показники здоров'я, фізичної підготовки та тактичної готовності солдатів на різних рівнях — від індивідуального до відділення та вище. Особисті дані солдатів будуть анонімізовані та агреговані для перегляду керівниками.

MASTR-E є частиною великої програми наукових досліджень, що проводиться Міністерством оборони США. Для цієї програми виділено 100 млн доларів і вона має завершитися у 2024 році. Двома ключовими напрямками програми є створення кількісних показників людської продуктивності та прогнозування продуктивності малих підрозділів.

Принцип роботи MASTR-E полягає в тому, що кожен солдат носить пристрій, наприклад, комерційно доступний розумний годинник або фітнес-трекер. Цей пристрій передає дані на панель показників командира, яка відображається на планшеті або ноутбуці.

MASTR-E не тільки дозволяє вимірювати поточний стан солдатів і підрозділів, але й пропонувати рекомендації щодо покращення їхнього стану. Наприклад, програма може запропонувати оптимальний режим тренувань, харчування, відпочинку та відновлення для кожного солдата залежно від його індивідуальних особливостей та цілей. Також програма може допомогти командирам визначити слабкі місця у своїх підрозділах та вжити заходів для їх усунення.

PS Планується, що вже наступного року MASTR-E з'явиться у військових США. Шкода, що  українські довоєнні розробки аналогічного напряму так і не зацікавили наше Міністерство оборони. Шкода....  




Коментарі